Ο εμβληματικός Δ. Τσακνής στο 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . '' ...και μοιάζει η αλήθειά μου πελώριο ψέμα σε τοίχο η φωνή μου χτυπά, ανοίγω τα μάτια σηκώνω το βλέμμα ξημέρωσε κι έξω φυσά...'' Στα πλαίσια του 3ου Αντιρατσι '' ...και μοιάζει η αλήθειά μου πελώριο ψέμα σε τοίχο η φωνή μου χτυπά, ανοίγω τα μάτια σηκώνω το βλέμμα ξημέρωσε κι έξω φυσά...'' Στα πλαίσια του 3ου Αντιρατσι Rating: 0

Ο εμβληματικός Δ. Τσακνής στο 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Ο εμβληματικός Δ. Τσακνής στο 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων
” …και μοιάζει η αλήθειά μου πελώριο ψέμα σε τοίχο η φωνή μου χτυπά, ανοίγω τα μάτια σηκώνω το βλέμμα ξημέρωσε κι έξω φυσά…”

Στα πλαίσια του 3ου Αντιρατσιστικού φεστιβάλ (Πάρκο Ματσόπουλου) στις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία (είσοδος ελεύθερη) με τον συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Διονύση Τσακνή.

Μια συναυλία όαση, στην έρημο των προβαλλόμενων ακουσμάτων (που πολύ απέχουν από τον χαρακτηρισμό τους ως μουσική δημιουργία) του lifestyle, των εφετζίδικων φωνών, των χοροπηδάδικων και όχι χορευτικών ρυθμών, των ανώδυνων χαζοχαρούμενων στίχων. Ένα δίωρο ”ξεδίψασμα” των αισθήσεων, του νου και της καρδιάς, που θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους στους ανοιχτούς ορίζοντες των ονείρων, διεκδικώντας τον δρόμο για την πραγματοποίησή τους.
Μια συναυλία, που θα δέσει αρμονικά την προσωπική ιδιότητα και στάση με αυτή του κοινωνικού όντος και της συλλογικής οργάνωσης και αγώνα για να βρουν απάντηση τα δικαιώματα και οι ελευθερίες όλων όσων γίνονται αντικείμενο καταπίεσης και εκμετάλλευσης, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, χρώμα, θρησκεία.
Μια συναυλία, όπως και όλες οι άλλες του ξεχωριστού και σημαντικού αυτού διημέρου στην πόλη μας, που θα προβάλλει την άλλη πλευρά του φεγγαριού, σε πείσμα της συστηματικής απόκρυψής της από τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε και της εργολαβικής πριμοδότησης μέσα από αυτά της ”κουλτούρας” του ατομικισμού, της απόλαυσης και εκτόνωσης, της υποταγής και μοιρολατρίας.
Ο Διονύσης Τσακνής, γεννημένος στη γειτονική Καρδίτσα, σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική και η τελευταία ήταν αυτή που τον κέρδισε ολοκληρωτικά. Ξεκινώντας ως καθηγητής θεωρίας της μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο και δημιουργός του περίφημου μουσικού στεκιού ”Καφωδείον” στη γενέτειρά του, άνοιξε τα φτερά κατακτώντας τους μουσικούς αιθέρες. Έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες και έχει εκδώσει 23 δίσκους. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συναδέλφους του, συνθέτες και στιχουργούς, και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευτεί από πλειάδα τραγουδιστών και ηθοποιών. Για το μουσικό του έργο έχει τιμηθεί με τρία βραβεία, δύο για το θέατρο και ένα για το τραγούδι. Η μουσική του όλα αυτά τα χρόνια συνδυάζεται με συνέπεια ”λόγων και έργων” στην προσωπική του στάση, απέναντι στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η φωνή ενάντια στην εκμετάλλευση, την αδικία και τον πολιτισμό του ”δε βαριέσαι αδερφέ”, δεν υψώνεται μόνο στα τραγούδια και τις συνεντεύξεις του. Παίρνει σάρκα και οστά στους δρόμους και τα μετερίζια του αγώνα, της διεκδίκησης, της αντίστασης, στα οποία πάντα ενεργά συμμετείχε και συμμετέχει. Παιδί του Νοέμβρη και δημιουργός αγωνιστής ”εντός του μέλλοντός του”, ο Διονύσης Τσακνής, για πάνω από 20 χρόνια, γίνεται σημείο αναφοράς, όχι μόνον για τους νέους της κάθε εποχής, αλλά και για όλους εκείνους που δεν πρόδωσαν και δεν εξαργύρωσαν τη νιότη τους.
Ανοιχτή Συνέλευση 3ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων.
”Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε..
το πλοίο των ονείρων μου με πάει
σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε..
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ’ τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας..”

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή