Ο Εμπορικός Σύλλογος συμβουλεύει τα μέλη του Reviewed by Momizat on . Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει στους συναδέλφους εμπόρους και στο καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013, οι τακτικές θερινέ Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει στους συναδέλφους εμπόρους και στο καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013, οι τακτικές θερινέ Rating: 0

Ο Εμπορικός Σύλλογος συμβουλεύει τα μέλη του

Ο Εμπορικός Σύλλογος συμβουλεύει τα μέλη του

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ανακοινώνει στους συναδέλφους εμπόρους και στο καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και θα λήξουν το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Οι συνάδελφοι πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

 

  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
  2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση.
  3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Tρικάλων έχει αποφασιστεί να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Επομένως για την προτεινόμενη από το νόμο πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, η πρόταση του   Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη του είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ευχαριστεί το καταναλωτικό κοινό, για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του στα τοπικά καταστήματα και καλεί τους Τρικαλινούς να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παρεμπόριο. Οι συνάδελφοι έμποροι αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την καλύτερη τιμολόγηση των προϊόντων που προσφέρονται και θεωρούν πως οι θερινές εκπτώσεις θα αποτελέσουν μία ανάσα για τις τοπικές επιχειρήσεις μέσα στην βαθύτατη κρίση.

 

   ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή