Ο εξευτελισμός της πολιτικής Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής   Η τραγική κατάσταση της χώρας, που είναι πρωτάκουστη, έδωσε το δικαίωμ Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής   Η τραγική κατάσταση της χώρας, που είναι πρωτάκουστη, έδωσε το δικαίωμ Rating: 0

Ο εξευτελισμός της πολιτικής

Ο εξευτελισμός της πολιτικής

Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

 

Η τραγική κατάσταση της χώρας, που είναι πρωτάκουστη, έδωσε το δικαίωμα στους πολίτες να αμφισβητήσουν πρόσωπα και θεσμούς, που μέχρι πρότινος συγκέντρωναν πάνω τους να βλέμματα του λαού και των Μ.Μ.Ε. Τα λάθη τους, οι παραλείψεις και οι σκοπιμότητες που υπηρετούσαν, συνέβαλαν ουσιαστικά στην αποκαθήλωσή τους.

Η συμπεριφορά των τότε κρατούντων οδηγούσε σε καταστάσεις φεουδαρχίας και σε σκοταδιστικό Μεσαίωνα. Το κράτος ήταν δικό τους, δεν σεβότανε και δεν υπολόγιζαν κανέναν, και οι αφίξεις των Βουλευτών και των Υπουργών στην επαρχία και στην πρωτεύουσα, με κουστωδίες από σωματοφύλακες, αστυνομικούς και από τα τρωκτικά, που είχαν μαζέψει γύρω τους, θύμιζαν συμπεριφορά Ρωμαίων Αυτοκρατόρων και Βυζαντινών Στρατηγών.

Μ’ αυτά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ή μάλλον μας οδήγησαν εδώ που είμαστε, σε κατάσταση διάλυσης, αποσύνθεσης της κοινωνίας, σε καταστροφή του κοινωνικού κράτους και σε θέση νευρικής κρίσης. Οι φόροι, οι απειλές για φυλακίσεις και το άγχος για το αύριο, που κανένας δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει αύριο, έγιναν οι Ερινύες της ζωής μας. Οι πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους, οι πλειστηριασμοί μεταβλήθηκαν σε Εφιάλτη, η ανεργία σαρώνει την χώρα, κανένας δεν αναλαμβάνει με πράξεις και όχι με λόγια την ευθύνη για την σημερινή κόλαση. Ακόμα κι αυτοί που υπέγραψαν τα Μνημόνια δεν λένε την αλήθεια και προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικά, για να μας σώσουν…!

Η Βουλή των Ελλήνων, δηλ. ο Ναός της Δημοκρατίας μεταβλήθηκε σε αρένα αντεγκλίσεων, χωρίς ουσία, σε χώρο όπου ο καθένας λέγει ό,τι θέλει και ό,τι τον συμφέρει. Τα πρόσφατα επεισόδια στο Κοινοβούλιο θυμίζουν παλιές εποχές και ο τρόπος που εκστομίζουν βαριές ύβρεις, λειτουργεί σε βάρος του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και όλα αυτά εξευτελίζουν την πολιτική ζωή της χώρας, που εδώ και κάμποσα χρόνια έχει πέσει σε ανυποληψία.

Η κατάσταση αυτή βλάπτει όλους μας και οδηγεί την χώρα στην καταστροφή. Μέσα στην κοινωνία πάντοτε υπήρχαν και δυνάμεις που περίμεναν στη… γωνία για να κερδίσουν από τα λάθη των πολιτικών και των κυβερνήσεων. Αυτές οι δυνάμεις μοιάζουν με τους λύκους που χαίρονται στην αντάρα…!

Ας σεβαστούν όλοι τους την Δημοκρατία και το Σύνταγμα και ας κυβερνήσουν την ταλαιπωρημένη κοινωνία μας, με βάση τους Νόμους και τις παραδόσεις. Οι πολίτες έχουν όλοι τους τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Άπαντες πρέπει να φορολογούνται και να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι μιας χώρας στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία. Διαφορετικά θα ισχύσει αυτό που λέγει ο λαός μας «και αυτοί κακό χειρόβουλο και εμείς κακό δεμάτι». Με το να βγάζεις στο σφυρί τα σπίτια των πολιτών και να φορολογείς τα αγροτεμάχια, την  στιγμή που δεν έβαλες φυλακή κανένα κλέφτη του Δημοσίου Χρήματος και δεν δήμευσες κανενός τα κλεμμένα δεν σώζεις την πατρίδα, μάλλον την οδηγείς πιο γρήγορα στην χρεοκοπία και στην κοινωνική κόλαση. Ας καταλάβουν όλοι τους πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή