Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου από το ΠΑΜΕ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι εργατικών  συν Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι εργατικών  συν Rating: 0

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου από το ΠΑΜΕ Τρικάλων

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου από το ΠΑΜΕ Τρικάλων

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι εργατικών  συνδικάτων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, καθώς και επιτροπών αγώνα και φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος για τη διοργάνωση του αγωνιστικού εορτασμού της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης την Πέμπτη 17.11.2016, ώρα 6.00΄ μμ στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(κεντρική πλατεία).
Στο κάλεσμα της εκδήλωσης για το Πολυτεχνείο τονίζεται :  «Τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα επώδυνα μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο…. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των Φοιτητών και Μαθητών για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο, για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία…. Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές εκείνες που απαξιώνουν τον εργαζόμενο λαό μας, οδηγώντας τον στην πτώχευση και διαμορφώνουν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μετανάστευση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας μας…. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και που είναι θύματα εξωτερικών επεμβάσεων…. Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αντικομμουνιστική υστερία που προοιωνίζεται πάντοτε νέες επιθέσεις σε εργασιακά, λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα…. Η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ τις μέρες του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αισθήματα του λαού και της νεολαίας, που το 1973 είχαν και εξακολουθούν να έχουν σε επικαιρότητα το σύνθημα “ΕΞΩ αι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ” και που αντιτίθεται στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν παραπέρα τη χώρα στα επεμβατικά τους σχέδια στην περιοχή και να προωθήσουν “λύση” στο Κυπριακό, στη βάση των συμφερόντων τους… Καλούμε τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όλο τον Ελληνικό Λαό ν’ αγωνισθούν για την ανατροπή των σκληρών μέτρων».
Επίσης οι παρευρισκόμενοι φορείς καλούν τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές στην πικετοφορία που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων την Τρίτη 15.11.2016, ώρα 7.00΄μμ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου ενάντια στην επίσκεψη-πρόκληση του προέδρου των ΗΠΑ  Ομπάμα στην Ελλάδα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή