Ο επιτάφιος της Παναγίας στη Μονή Βυτουμά – Λαοθάλασσα προσκυνητών στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Reviewed by Momizat on . Πλήθη πιστών κατέκλυσαν κυριολεκτικά και φέτος από νωρίς το απόγευμα την Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά. Στον πανηγυρικό εσπερινό της Θε Πλήθη πιστών κατέκλυσαν κυριολεκτικά και φέτος από νωρίς το απόγευμα την Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά. Στον πανηγυρικό εσπερινό της Θε Rating: 0

Ο επιτάφιος της Παναγίας στη Μονή Βυτουμά – Λαοθάλασσα προσκυνητών στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή

Ο επιτάφιος της Παναγίας στη Μονή Βυτουμά – Λαοθάλασσα προσκυνητών στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν κυριολεκτικά και φέτος από νωρίς το απόγευμα την Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά.

VITOYMA 2

Στον πανηγυρικό εσπερινό της Θεομητορικής εορτής ο οποίος τελέστηκε, με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, κατόπιν σχετικής άδειας και ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

VITOYMA 5

Η εικόνα της Παναγίας

Σύμφωνα με προφορικές παραδόσεις μια εικόνα της Παναγίας, που βρισκόταν στην Καλαμπάκα, κάποτε έφυγε από τη θέση της. Όλοι τότε ανησύχησαν και ξανοίχθηκαν για την ανεύρεση της.

Δοκίμασαν μεγάλη έκπληξη όταν τη βρήκαν στο χώρο, που είναι σήμερα το μοναστήρι. Γεμάτοι χαρά, την πήραν και την ξανατοποθέτησαν στη θέση της.

VITOYMA 6

Το φαινόμενο αυτό, λέγεται ότι επαναλήφθηκε τρεις φορές. Τούτο, όπως αναφέρεται στο λεύκωμα, υποκίνησε τους παράγοντες και τους χριστιανούς να κτισθεί στην τοποθεσία αυτή μοναστήρι στο όνομα της Παναγίας.

Έκτοτε, μέχρι και σήμερα, μοναχοί και χριστιανοί της περιφερείας τρέφουν προς την Παναγία απεριόριστο σεβασμό και με χαρακτηριστική ευλάβεια της αποδίδουν κάθε τιμή.

VITOYMA 7

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή