"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ο Ζάεφ προειδοποιεί για «εκρηκτική» κατάσταση στα Βαλκάνια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έντονο πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο για την επίλυση του Μακεδονικού με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της γείτονος που σήμερα το μεσημέρι μιλάει στο Ευρωκοινοβούλιο, προειδοποίησε τους πολίτες της ΠΓΔΜ για την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια, καλώντας τους να επικροτήσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Την ίδια ώρα ο ανΥΠΕΞ των ΗΠΑ επεσήμανε δημοσίως ότι η Ρωσία προσπαθεί να μπλοκάρει τη συμφωνία και ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξή του στη συμφωνία.

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια και ιδίως βόρεια των Σκοπίων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, «στο παρελθόν η κατάσταση στα Βαλκάνια ήταν δυναμική, επαναστατική αλλά και εκρηκτική. Βλέπουμε πάλι πως είναι εκρηκτική η κατάσταση. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα βόρεια σύνορά μας» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ και συνέχισε:

«Ως πρόεδρος της κυβέρνησης και έχοντας όλες τις πληροφορίες είμαι ανήσυχος για τη χώρα και έχω κάθε λόγο να είμαι ανήσυχος. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως η χώρα είναι ασφαλής».

«Να είστε περήφανοι. Πετύχαμε την αναγνώριση από όλο τον κόσμο του κράτους μας με την ταυτότητα με την οποία ζουν οι “Μακεδόνες” που μιλούν την επιβεβαιωμένη “μακεδονική” γλώσσα. Αυτό είναι τεράστιο κέρδος» είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ μιλώντας σε συγκέντρωση στην πόλη Κρίβα Παλάνκα ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα τόνισε την στήριξη που λαμβάνει από όλο τον κόσμο η πΓΔΜ. «Όλος ο κόσμος επικροτεί αυτό που κάνουμε. Να είστε περήφανοι για τη “Μακεδονία” και το μέλλον της» είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης