Ο Ζογγολόπουλος μας υπενθύμισε στα Τρίκαλα, πως είναι η Δημοκρατία Reviewed by Momizat on . Έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, για το γλυπτό του Ζογγολόπουλου στην αρχή της Ασκληπιού. Πολλοί μιλούν για ατυχή επιλογή Έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, για το γλυπτό του Ζογγολόπουλου στην αρχή της Ασκληπιού. Πολλοί μιλούν για ατυχή επιλογή Rating: 0

Ο Ζογγολόπουλος μας υπενθύμισε στα Τρίκαλα, πως είναι η Δημοκρατία

Ο Ζογγολόπουλος μας υπενθύμισε στα Τρίκαλα, πως είναι η Δημοκρατία

Έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, για το γλυπτό του Ζογγολόπουλου στην αρχή της Ασκληπιού.

Πολλοί μιλούν για ατυχή επιλογή του Δημάρχου κ. Παπαστεργίου στη συγκεκριμένη περίπτωση, με απρόβλεπτο κόστος για τον ίδιο και τη παράταξη του στις επόμενες αυτοδϊοικητικές εκλογές.

Βέβαια όλα αυτά ενέχουν το στοιχείο της υποκειμενικότητας, όπως και η τέχνη του αμφιλεγόμενου δημιουργού.

Μέσα όμως από όλο αυτό το Δημοκρατικό διάλογο – σύνθεση με αφορμή “την ομπρέλα” που αναπτύχθηκε στα τοπικά ΜΜΕ η στα Social Media και συνεχίζεται ακόμη σε φόρουμ πολιτών, αναδείχθηκαν δυνάμεις στα Τρίκαλα που μέχρι τώρα ήταν εν υπνώσει.

Απλοί πολίτες και καλλιτέχνες εξέφρασαν την άποψή τους η έκαναν προτάσεις για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, αυτό δηλαδή που απουσιάζει χρόνια τώρα από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Δήμου.

Αν οι ίδιες αυτές δυνάμεις είχαν εγερθεί πέρυσι κατά τη διάρκεια της ενεργειακής αναβάθμισης του παλαιού νοσοκομείου και νυν 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων(1930) – έργο του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Βασ. Κουρεμένου -, όταν λανθασμένα επιλέχτηκε η εξωτερική αντί τη εσωτερικής θερμομόνωσης, θα είχε σωθεί και αναδειχθεί ένα ιστορικό κτίριο της πόλης.

Κώστας Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή