Ο “Ηχος ως έχει” στη Λάρισα Reviewed by Momizat on . Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, αρχίζουν οι Καλλιτεχνικές βραδιές που οργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο» στην «Αυλή του μύλου» για το φετινό καλοκαίρι. Το πρώτο βράδυ (2/7) Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, αρχίζουν οι Καλλιτεχνικές βραδιές που οργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο» στην «Αυλή του μύλου» για το φετινό καλοκαίρι. Το πρώτο βράδυ (2/7) Rating: 0

Ο “Ηχος ως έχει” στη Λάρισα

Ο “Ηχος ως έχει” στη Λάρισα

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, αρχίζουν οι Καλλιτεχνικές βραδιές που οργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο» στην «Αυλή του μύλου» για το φετινό καλοκαίρι.
Το πρώτο βράδυ (2/7) θα εμφανισθεί το μουσικό Σύνολο: «Ο ήχος ως έχει», σε μια συναυλία που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Τα μουσικά έργα που θα ακουστούν, είναι εμπνευσμένα από λαϊκά τραγούδια και χορούς της Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Τσεχίας και Λευκορωσίας.
Το δεύτερο μέρος θα είναι αφιερωμένο σε έργα Ελλήνων μουσουργών εμπνευσμένα από μουσικές της λαϊκής μας παράδοσης.
Για πρώτη φορά θα παιχτούν οι «Τέσσερεις Ελληνικοί χοροί» του Παναγιώτη Θεοδοσίου, έργο γραμμένο για κουϊντέτο πνευστών, καθώς και οι «Τρείς χοροί της Μυροβόλου» του Γιώργου Χατζημιχελάκη.
Από τη συναυλία δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι περίφημοι «10 Ελληνικοί σκοποί» του Γιάννη Κωνσταντινίδη (ή Κώστα Γιαννίδη).
Η συναυλία θα είναι διανθισμένη με ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Σολωμός, Παλαμάς, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Σαραντάρης κ.α.) που είναι και αυτά επηρεασμένα από την δημοτική μας μούσα.
Τα ποιήματα θα διαβάσει ο Κώστας Τσιάνος. Η μουσική σε συνδυασμό με την υπέροχη Ελληνική ποίηση, όπως θ’ άκουστούν στην πανέμορφη «Αυλή του Μύλου» σίγουρα θα δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα για όσους παρακολουθήσουν την συναυλία.
Το μουσικό σύνολο «Ο ήχος ως έχει» απαρτίζουν οι Λαρισαίοι μουσικοί: Γιώργος Τσιαρδάκας (Φλάουτο), Στέλιος Κοτρώτσιος (Κλαρινέτο), Δημήτρης Χατζούλης (Όμποε), Ευδοξία Αποστολίδου (Φαγκότο) και η Νέλλυ Χολέβα (Κόρνο).
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 8 € και 5€ για φοιτητές, ανέργους και μαθητές των Ωδείων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-533417.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή