"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Ο κορωνοιός ήταν προπαγάνδα φόβου, η καραντίνα εγκληματική ενέργεια και ο στόχος να δικαιολογήσουν τα 13,5 τρισ στην βαλτωμένη διεθνή οικονομία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τελικά γιατί έγιναν όλα αυτά;
Ο κορωνοιός αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι ήταν προπαγάνδα φόβου. Τα στοιχεία από την Massachusetts των ΗΠΑ είναι συγκλονιστικά το 98,1% των ανθρώπων που πέθαναν από δήθεν κορωνοιό είχαν κάποιο πολύ σοβαρό υποκείμενο νόσημα.


Πολλά νοσοκομεία ανά τον κόσμο έπαιρναν επιδοτήσεις εάν είχαν ασθενείς με κορωνοιό, πιστοποιούσαν νεκρούς ότι πέθαναν από κορωνοιό και οι επιδοτήσεις έρρεαν στα νοσοκομεία.
Επί 4-5 μήνες όλος ο πλανήτης τρομοκρατήθηκε από επιπόλαιους επιδημιολόγους που ήταν μαριονέτες και παπαγάλιζαν ανοησίες, με τις κυβερνήσεις απλά να μιμούνται η μια την άλλη στην προπαγάνδα φόβου.
Ο φόβος και όχι η λογική κυριάρχησαν και η απόδειξη ότι ο κορωνοιός είναι προπαγάνδα φόβου αποδεικνύεται και στην Ελλάδα, όπου στις παραλίες συρρέουν κατά χιλιάδες οι έλληνες ξαφνικά ο κορωνοιός εξαφανίστηκε, ξαφνικά όλοι ξέχασαν το σοκ…
Όμως ο στόχος διεθνώς από μια κλίκα κεντρικών τραπεζιτών και ισχυρών κυβερνήσεων πέτυχαν τον στόχο τους.

Χρησιμοποίησαν την εγκληματική καραντίνα, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγκληματική ενέργεια κατά της ελεύθερης αγοράς, εγκληματική ενέργεια κατά της ελευθερίας των πολιτών και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων για να πετύχουν ένα στόχο.


Στην προπαγάνδα φόβου υπήρχαν δύο ομάδες χωρών, οι ελάχιστες ισχυρές που μαζί με τις κεντρικές τράπεζες διαμόρφωσαν την νέα νομισματική και δημοσιονομική πολιτική και την καθολική πλειοψηφία που άβουλα και με μιμητισμό ακολούθησε τις επιταγές των ισχυρών.


Ποιος ήταν ο στόχος όλων αυτών;
Η παγκόσμια οικονομία πριν τον κορωνοιό ήταν στάσιμη, είχε βαλτώσει.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Γερμανίας εμφάνιζαν σημάδια επιβράδυνσης, οι οικονομίες και τα εταιρικά κέρδη συρρικνώνονταν και οι μετοχές και τα ομόλογα ανέκαμπταν.
Είχε δημιουργηθεί μια εικονική φούσκα, απόρροια της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.


Στην Κίνα με κατακεφαλήν εισόδημα 11.000 δολάρια και στις ΗΠΑ με 65.000 δολάρια, οι πολίτες προ του κορωνοιού βίωναν την επιβράδυνση.
Οι κεντρικές τράπεζες έβλεπαν να αποτυγχάνουν στο σχέδιο χειραγώγησης των αγορών, έφθασαν σε ιστορικά υψηλά οι μετοχές και σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων αλλά σχεδόν όλοι γνώριζαν ότι αυτό ήταν μια φούσκα που θα σκάσει.
Ο κορωνοιός ως λοίμωξη ήρθε, στην αρχή υποτιμήθηκε και στην πορεία υπερτιμήθηκε γιατί χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο φόβου.
Οι παγκόσμιες ελίτ ειδικά στην οικονομική διακυβέρνηση, διέγνωσαν μια ευκαιρία.
Χρησιμοποιώντας την προπαγάνδα φόβου, όπως οι ΗΠΑ για τον Hussein στον Ιράκ στην Καταιγίδα της Ερήμου, όπου κατασκεύασαν ένα εχθρό… έτσι και με τον κορωνοιό έσπειραν τον φόβο.


Το επιχείρημα τους ήταν ότι αυτό συνέβη γιατί τα υγειονομικά συστήματα υγείας δεν ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τέτοιας κλίμακας σοκ από μια άγνωστη ασθένεια τον Covid 19.
Αυτό είναι ένα καλό επιχείρημα για τους αφελείς.
Τα στοιχεία της Massachusetts των ΗΠΑ, διαψεύδει αυτό το επιχείρημα, το 98,1% αυτών που πέθαναν από κορωνοιό είχαν κάποια πολύ σοβαρή ασθένεια και είχαν ήδη νοσηλευτεί.
Από τους 365.000 νεκρούς λόγω του κορωνοιού υπολογίζεται ότι το 82% θα πέθαιναν αργά ή γρήγορα καθώς είχαν κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα.
Αυτό σημαίνει ότι από κορωνοιό πέθαναν 66.000 άνθρωποι όσοι πέθαναν από γρίπη στις ΗΠΑ το διάστημα 2018 με 2019.

Ρίξτε ψεύτικο χρήμα στις βαλτωμένες οικονομίες

Ας δούμε ορισμένα στοιχεία;
Οι 2.095 δισεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία 8 τρισεκ. δολάρια δηλαδή το 36% του ΑΕΠ των ΗΠΑ ή 44 φορές το ελληνικό ΑΕΠ του 2020.
Η FED έφθασε να διαθέτει ισολογισμό 7 τρισεκ. δολάρια και μόνο το 2020 αύξησε τον ισολογισμό της 40% με πρόσχημα τον κορωνοιό.
Παγκοσμίως οι κεντρικές τράπεζες έχουν ισολογισμούς 22,5 τρισεκ. δολάρια περισσότερα δηλαδή από το ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Ο χρυσός σε αξία ανέρχεται στα 10,9 τρισεκ. δολάρια τόσο αξίζουν οι 197,576 τόνοι χρυσού.


Η αξία των διεθνών χρηματιστηρίων ανέρχεται σε 89,5 τρισεκ. δολάρια, μόνο η Wall Street αντιπροσωπεύει το 46% των διεθνών χρηματιστηρίων με τον Nasdaq να αντιστοιχεί στο 14,5%…
Οι συνολικές καταθέσεις παγκοσμίως ανέρχονται σε 35,2 τρισεκ. δολάρια ενώ κάθε είδους money market φθάνει συνολικά στα 95,7 τρισεκ. δολάρια.


Το διεθνές κρατικό και ιδιωτικό χρέος που είχε εκτιναχθεί πριν τον κορωνοιό έφθασε στα 253 τρισεκ. δολάρια ή 322% του διεθνούς ΑΕΠ.


Η αξία του παγκόσμιου real estate δηλαδή της συνολικής ακίνητης περιουσίας φθάνει στα 281 τρισεκ. δολάρια.


Κατά την Credit Suisse οι περιουσίες σε παγκόσμιο επίπεδο, φθάνουν στα 360,6 τρισεκ. δολάρια.

Οι αγορές παραγώγων φθάνουν στα 558,5 τρισεκ. δολάρια ενώ τα παράγωγα πάσης φύσεως φθάνουν το 1 quadrillion.


Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά;
Παρά τον τεράστιο πλούτο, πριν τον κορωνοιό, οι παγκόσμιες οικονομίες είχαν βαλτώσει.


Παρά τον πλούτο, οι οικονομίες επιβραδύνονταν, οι κεντρικές τράπεζες δεν απέδιδαν καθώς η ποσοτική χαλάρωση δηλαδή η αλχημεία ξεθώριαζε, αργά ή γρήγορα ο ανοδικός κύκλος στις οικονομίες θα τελείωνε.


Οι φούσκες θα έσκαγαν βίαια, οι οικονομίες θα επιβραδύνονταν, ο καθοδικός κύκλος θα διαδεχόταν τον ανοδικό που είχε κρατήσει π.χ. στις ΗΠΑ 11 χρόνια.


Ο κορωνοιός και η προπαγάνδα φόβου ήταν μια τεράστια ευκαιρία.
Τι συνέβη;
Αποφάσισαν τα κράτη να ρίξουν 13,6 τρισεκ. δολάρια δημοσιονομικά κίνητρα και νομισματικές παρεμβάσεις ή σε πιο διευρυμένη βάση 18 τρισεκ. δολάρια.
Οι κεντρικές τράπεζες γελοιοποίησαν τον ορθολογισμό, πανικοβλήθηκαν ότι θα χάσουν τον έλεγχο.
Εκτύπωσαν ψεύτικο χρήμα, που δεν θα έχει καμία βαρύτητα.
Οι κυβερνήσεις που πάλευαν επί 12 χρόνια στην γραμμή του οικονομικού εξορθολογισμού, σε 3 μήνες ή 12 εβδομάδες τα πέταξαν όλα στο καλάθι των αχρήστων.

Τα δημοσιονομικά ελλείμματα εκτινάχθηκαν.
Το χρέος εκτινάσσεται.
Τα εταιρικά κέρδη βυθίζονται αλλά τα χρηματιστήρια ανακάμπτουν.


Ο στόχος ήταν ένας μην σκάσει η φούσκα των χρηματιστηρίων και παραγώγων.
Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα αποτελεί μια εξωφρενική απάτη και αυτό διαπιστώθηκε από τις αλχημείες των κεντρικών τραπεζών.


Αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο τυπώνουν ψεύτικο χρήμα, οι κεντρικές τράπεζες δεν παράγουν απολύτως τίποτε, όμως έχουν καλούς εκτυπωτές που εκτυπώνει χρήμα που δεν συσχετίζεται με καμία αξία.


Τίποτε δεν παρήχθη, υπηρεσία ή προϊόν αλλά κόπηκε νέο χρήμα, ψεύτικο, πλασματικό.
Έπρεπε οι διεθνείς οικονομίες να πάρουν πάλι εμπρός.
Πριν τον κορωνοιό δεν υπήρχε αφορμή, δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις δημοσιονομικές εκτροπές χωρίς τιμωρία από τις αγορές.  


Δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την εκτίναξη του χρέους χωρίς κόστος υποβαθμίσεων και αύξησης του ρίσκου χώρας, δηλαδή αποδόσεων ομολόγων και CDS.


Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν αποστολή να εκτυπώνουν ψεύτικο χρήμα αλλά να ελέγχουν τον πληθωρισμό.
Ο κορωνοιός ήταν το τέλειο άλλοθι, ήταν η απόλυτη ευκαιρία, να τιναχθεί στον αέρα το μοντέλο διακυβέρνησης του πλανήτη επειδή, λειτούργησε για κάποια χρόνια και εν συνεχεία δεν απέδιδε.


Έπρεπε να βρουν την ευκαιρία να συνεχίσουν να φουσκώνουν τις φούσκες πάνω στις οποίες κάθονται τα διεθνή συμφέροντα.
Ο απλός πολίτης είναι ένα ασήμαντο πιόνι, χειραγωγείται δια του φόβου ή της προπαγάνδας και λειτουργεί ως μαριονέτα.


Όμως ο στόχος επιτεύχθηκε 13,5 τρισεκ. θα πέσουν στις οικονομίες ακόμη και εάν αποτελούν – μέρος αυτών – ψεύτικο χρήμα, πλαστό που δεν αντικατοπτρίζει καμία αξία.


Ο κόσμος δεν σώθηκε απλά έγινε πιο ψεύτικος από πριν.
Η φούσκα συνεχίζει να φουσκώνει καλλιεργώντας ουτοπίες.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-05-29_11-26-25_1.jpg?itok=ih0QJX75
Κώστας Ν. Γεωργίου
Κοινωνιολόγος
www.bankingnews.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Me την λογική σας με 13.5 τρις ισοφαρισαν ή απαλυναν το παγκοσμιο χρες που ειναι τριπλασι του παγκοσμιου ΑΕΠ και των παραγωγων που ειναι πενταλασια του ΑΕΠ. Εινα σαν να λες γεμιζεις βαρελι 50 λετρων με ενα ποτηρι νερου!! Και αντε να το δεχτουμε οτι ετσι δουλευει το πραγμα. Αυτα τα 13.5 θα χαθουν μεποιο προσχημα θα δωσουν την επομενη δοση? θα σκασουν κι αλλη πανδημια? ποσες πανδημιες των 13.5 τρις τυπωμα? μεχρι ποτε? και θα ριχνουν 13.5 τρις και θια χανουν αλκλα τοσο απο φορους εταιρωιν που κλεινουν επιδοματα κοινωνικής προνοιας δισεκατομυρια χαμενοι φπαδες που ειναι καυτο χρημα και πληρωμες υπαλληκων που καθονται. Καθολου λογικο. Γιατ αφου τα 13.5 τρις ειναι σωτηρια δεν κοβουν την ετησια επιδοτηση της μετανστευσης . Για ψαξτε ποσο κοστιζει. Τελος υπαρχουν κια αλλες αφορμες χωρις να κλεισεςι την οικονομια για να ριξεις 13.5 τρις χωριςνα φας υποβαθμιση. Αλος ενας λογος που δεν εχει καμια λογική αυτη η αναλυση εκτος του οτι ειναι αδυνατο μερικοι επιδημιολογοι να ξεγελασουν το παγκοσμιο ιατρικο κατεστημενο επιστημονων και πολλα αλλα που δεν ειναι του θεματος ειναι το παρκαρισμα της κινητηρια δυναμης της οικονομαις το πετρελαιο. Σταματησαν την οικονομια για να πεσει το βερελι στο μειον 36 δολλαρια? να δημνιουργησουν συνθηκες παγκοσμιου πολεμου που δεν επραξαν? γιατιο μονο ενα παγκοσμιος μπορει να καενι ρεσετ αυτην την αδιεξοδη οικονομια

 2. Εντάξει μωρέ, αφού θα πέθαιναν σε 2-3 χρονάκια, ας πέθαιναν και τώρα, δεν πειράζει. Τώρα που το σκέφτομαι, αφού όλοι θα πεθάνουμε, τι χρειάζεται να έχουμε γιατρούς και νοσοκομεία και συστήματα υγείας. Αυτά κοστίζουν! Και επιπλέον θα γλυτώσουμε τις συντάξεις και θα ελέγξουμε τον πληθυσμό της Γης.

  Όσο για το πλασματικό χρήμα, από το 1971 (και την κατάργηση της συμφωνίας του Bretton-Woods) όλο το χρήμα αεριτζίδικο είναι.

  Λυπάμαι, αλλά η ανάλυση είναι τόσο κακή που δεν άντεξα απλά να την προσπεράσω.

 3. Ο κ. Γεωργίου εκτός από άσχετος είναι και προκλητικός. Τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν γιατί η FED έριξε στην αγορά 1,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ δολάρια για να τη στηρίξει. Αγόρασε ακόμα και penny stocks δηλαδή μετοχές χρεωκοπημένων εταιρειών για να προστατεύσει τους μικροεπενδυτές από κατάρρευση. Όλο το άρθρο φαίνεται ως συρραφή άσχετων μεταξύ τους γεγονότων για να υποστηρίξει το ανόητο συμπέρασμά του.

 4. Να ενημερώσω τον κοινωνιολόγο που γράφει ιατρικά άρθρα (κλαυσίγελος) ότι στις μισές και παραπάνω ασθένειες που οδηγούν σε θάνατο (ιδιαίτερα τις λοιμώδεις) υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα. Οι ασθενείς με AIDS πεθαίνουν από ευκαιριακές λοιμώξεις που υγιείς ασθενείς τις αντιμετωπίζουν μεσα σε 5-6 μέρες (ακόμα και χωρίς θεραπεία)…Θέλει να μας πεί ο κοινωνιολόγος-καθηγητής ιατρικής-συνωμοσιολόγος ότι το AIDS είναι κι αυτό μια προπαγάνδα?? Ή επειδή το AIDS σκοτώνει και νέους το βλέπει ως αληθινό?? Γιατι αν ισχύει αυτό πέρα απο συνωμοσιολόγος-καφενειολόγος είναι και ρατσιστής προς τα άτομα 3ης ηλικίας..Στις ιατρικές αναφορές σου είσαι παντελώς άσχετος..απ’ότι βλέπω από τα υπόλοιπα σχόλια και στις οικονομικές αναφορές σου είσαι εξίσου άσχετος…Μήπως την επόμενη φορά να γράψεις κανα άρθρο περί κοινωνιολογίας?? Άσε τις επιστήμες που δεν έχεις ιδέα ήσυχες γιατί εκτίθεσαι

 5. Έλεος! Αυτό το παραμύθι ότι δεν υπάρχει κορονοϊός δεν λέει να σταματήσει από μερικούς γραφικούς? Δυστυχώς κορονοϊός υπάρχει και χτυπά τους γραφικούς απρόσεκτους, όπως και τους ευπαθείς! Επίσης όσα κράτη του πλανήτη, δεν το πήραν σοβαρά το πλήρωσαν πολύ ακριβά π.χ. Μ. Βρετανία, Η.Π.Α.κ.λ.π. μέχρι και αρχηγοί κρατών νόσησαν μήπως και αυτοί μας κορόιδεψαν? Αυτά που γράφει ο κ. Γεωργίου είναι γραφικά και εντελώς ανυπόστατα! Εκτός και έχει συμφέροντα προκειμένου να κάνει τέτοιες προκλητικές και ανυπόστατες αναλύσεις! Αν τυχόν νοσήσει από κορονοϊό (που δεν το εύχομαι)… θα λέει τα ίδια? Ας μας αφήσει λοιπόν ήσυχους στα προβλήματά μας!

 6. Το κείμενο του κ. Γεωργίου, είναι αναλυτικό, διαφωτιστικό και βρίθει επιχειρημάτων με τα ατελείωτα, αδιαμφισβήτητα στοιχεία που παρατίθενται. Επικαλείται δεδομένα δεικτών, στατιστικών που είναι ελεύθερα στα μεσα. Δεν ισχυρίζεται την ανυπαρξία του ιού. Κανείς δεν το ισχυρίζεται αυτο. Ολα τα υπόλοιπα σχόλια άνευ επιχειρημάτων και στοιχείων( και των παραπάνω, προηγουμένων σχολιαστών συμπεριλαμβανομένων), το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να δικαιολογουν την ανευθυνότητα της εξουσίας, την ανυπαρξία πολιτικής υπέρ της υγείας εν προκειμένω και την καλλιέργεια του φοβου στον κόσμο. Από τις επίσημες κυβερνητικές πηγές, διατείνεται νέος κύκλος του ιού, και αντί να θωρακίσουν το Ε.Σ.Υ, συμφωνα και με τις προτροπές των νοσοκομειακών γιατρών που ξέρουν καλύτερα τα πράγματα από μέσα, μας προετοιμάζουν για ένα νέο λοκνταουν που θα έχει καταστροφικοτερα αποτελέσματα από τον ίδιο τον ιό.

 7. Γέμισε ο τόπος άσχετους που γραφουν ότι τους κατέβει και αδαείς που τα διαβάζουν τα πιστεύουν και τα αναμασούν …..το μόνο σωστό που έγραψε ο τύπος…. φαύλος κύκλος….. χαρακτηριστικό κομμάτι από το “άρθρο” – γέμισαν οι παραλίες και κορωνοϊός πουθενά- με 260 χιλιάδες νέα κρούσματα ημερησίως και τον πλανήτη στο κόκκινο αυτή τη στιγμή που μιλάμε , το να γράφεις τέτοια πράγματα δεν είναι θράσος….είναι απλή καθαρή βλακεία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης