"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.9 C
Trikala

Ο Κουρέτας και οι «τσιφλικάδες της ενέργειας»

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Είμαστε κατά της χωροθέτησης καινούργιων φωτοβολταϊκών αν δεν λυθεί το θέμα της χωροθέτησης των ΑΠΕ», απαντά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας ενώ ξεκαθαρίζει πως τίποτα «δεν θα πραγματοποιηθεί ασύδοτα», προσθέτοντας ότι, «μέχρι να λυθεί το χωροταξικό δεν θα είμαστε θετικοί».

Όμως τα σχέδια των τσιφλικάδων της ενέργειας για τον Θεσσαλικό κάμπο είναι εμφανή.

Η αλήθεια είναι ότι για τους αγρότες  κινδυνεύει ο τρόπος ζωής τους, η ικανότητά τους να συνεχίσουν να δουλεύουν τη γη.

Η μάχη που έχει ξεσπάσει  με αντικείμενο τις αγροτικές ιδιοκτησίες και πρωταγωνιστές μεγάλες ξένες και εγχώριες εταιρείες από τον κλάδο των ΑΠΕ, συμβούλους, μεσίτες, «πειρατές», «κατασκόπους» και… σεΐχηδες, θα είναι συναρπαστική.

Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι σύγχρονοι Σουλτάνοι και Τσιφλικάδες της ενέργειας.

Από την άλλη πλευρά βρίσκονται ο περιφερειάρχης με τους δημάρχους  και τους  ιδιοκτήτες της κάθε περιοχής που νοικιάζουν περίπου 50 ευρώ το στρέμμα για αγροτικές καλλιέργειες, τα 200 ευρώ το στρέμμα που τους προσφέρονται για να «φυτέψουν» στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά, είναι μια δελεαστική τιμή.

Αυτή – λοιπόν –  η μεγάλη μάχη μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των  αγροτών με τους  τσιφλικάδες της ενέργειας θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Δεν μιλάμε για τοπικούς πολιτικούς παράγοντες όπου βρίσκονται στον λάθος τόπο την λάθος ώρα, ούτε για τους μαϊντανούς που εξακολουθούν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Όποιος παίζει με τις ζωές και τις ψυχές των ανθρώπων, χωρίς να έχει ευθύνη. Αυτό λέγεται “κωλοπαιδαρισμός”.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης