Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο Reviewed by Momizat on . Για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε πανεπιστημιακούς, μεταφέροντας το αυταρχι Για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε πανεπιστημιακούς, μεταφέροντας το αυταρχι Rating: 0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο

Για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε πανεπιστημιακούς, μεταφέροντας το αυταρχικό δόγμα «νόμος και τάξη» εντός των πανεπιστημίων.

Ως συνήθως, προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτή την πλειοδοσία αντιδραστικών προτάσεων, παρουσιάζοντας τα πανεπιστήμια ως «γιάφκες κουκουλοφόρων» και ως χώρους που επικρατεί «γενικευμένη ανομία».

«Σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπου τα ατομικά δικαιώματα διασφαλίζονται πλήρως, η παρακαταθήκη του ακαδημαϊκού ασύλου δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής κατάχρησης και ιστορικής διαστρέβλωσης. Γι’ αυτό και το άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί. Ως εδώ!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ τάχθηκε υπέρ της ακόμα μεγαλύτερης πρόσδεσης των δημόσιων πανεπιστημίων στο «άρμα» των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, «η παιδεία είναι μηχανή ανάπτυξης και γι’ αυτό πρέπει  να συνδεθεί με την οικονομία». Επίσης, τόνισε πως θα επαναφέρει την βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Όλα αυτά θα αποτυπωθούν σε ένα νέο νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «που θα έχει ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο της νέας διακυβέρνησης», όπως σημείωσε

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή