"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Ο Κ. Σκρέκας για τις πολιτικές εξελίξεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, η χώρα οδηγείται σε εκλογές, με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και όσων συντάχθηκαν μαζί του προσδοκώντας μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη. Οι θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες για δήθεν απόπειρες χρηματισμού και άλλες πιέσεις σε βάρος βουλευτών αποδείχθηκαν εντελώς αβάσιμες. Όμως δηλητηρίασαν την ατμόσφαιρα, αποτρέποντας τη συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως επέβαλλε το πνεύμα του Συντάγματος αλλά και η θέληση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος.
Στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία οι πρόωρες εκλογές και η πολιτική αβεβαιότητα θέτουν σε κίνδυνο τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Το διακύβευμα είναι μεγάλο: να μην διαταραχθεί η σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών δεν σταματά το έργο της κυβέρνησης, η οποία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει αυτή την πορεία.
Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για διχαστικές τακτικές και πρακτικές. Είναι η ώρα που ο λαός θα κρίνει και θα μιλήσει. Θα εκτιμήσει την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία δυόμισι χρόνια και η οποία έφερε τη χώρα μας μια ανάσα από την έξοδο από την κρίση. Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα χρέος όλων μας είναι να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα, ώστε ο λαός να αποφασίσει απρόσκοπτα. Ο τόπος δεν αντέχει ανευθυνότητες, αλληλοκατηγορίες, ψέματα και συκοφαντίες. Το μεγαλύτερο όπλο της παράταξής μας ήταν και παραμένει η αλήθεια και η ευθύνη.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ώριμοι και θα κρίνουν με βάση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Δεν θα πέσουν στην ίδια παγίδα του «λεφτά υπάρχουν». Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη δύναμη σταθερότητας της χώρας και αυτό θα επαληθευτεί και στις κάλπες. Ο λαϊκισμός, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής πολιτικής ζωής, θα ηττηθεί.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή οφείλουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι. Σ’ αυτά τα δυόμισι χρόνια που με εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας, έκανα το παν για να φέρω το Νομό Τρικάλων στο προσκήνιο. Πετύχαμε πολλά, μπορούμε περισσότερα. Δείξαμε όλοι μαζί ότι τα Τρίκαλα και μπορούν και επιβάλλεται να πρωταγωνιστούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μόλις ξεκινήσαμε. Τώρα συνεχίζουμε μαζί!

Κώστας Σκρέκας
Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης