"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Ο Κ. Σκρέκας για το ψήφισμα της ΚΕΔΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την έκπληξη αλλά και την απορία του για τις σκοπιμότητες που υποκρύπτει το ψήφισμα που εκδόθηκε από την ΚΕΔΕ εκφράζει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας.
Και αυτό διότι τα έργα για τα οποία διαμαρτύρεται η ΚΕΔΕ (εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια, ηλεκτροφωτισμοί δρόμων συνοδά έργα) εμφανίζουν ελάχιστη απορρόφηση μόλις 2% ή αλλιώς 1.783.426 ευρώ, έναντι αρχικού προϋπολογισμού 81.663.094 ευρώ. Υπογραμμίζεται δε ότι από το 2009 έχει οριστεί ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Απεντάχθηκαν δηλαδή έργα που παρέμεναν ανενεργά και ανώριμα επί μεγάλο χρονικό διάστημα και παράλληλα μειώθηκε ο προϋπολογισμός εκείνων που δεν είχαν προοπτική έγκαιρης ολοκλήρωσης.
Η απένταξη δεν έγινε εκ του μη όντος. Ήταν αναγκαία στο πλαίσιο της εξυγίανσης και τακτοποίησης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» όταν και έγινε αναπροσαρμογή των προϋπολογισμών των έργων μετά από συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωσή τους έως 31/12/2015 και να μην υπάρξει απώλεια κοινοτικών πόρων ούτε επιβάρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Υπογραμμίζεται ότι τα ανωτέρω έργα μπορούν να επανενταχθούν  στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020,με την προϋπόθεση βεβαίως της τήρησης των κανόνων επιλεξιμότητας της  νέας Προγραμματικής Περιόδου.
Υπενθυμίζουμε, ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης καταβάλλει τεράστια προσπάθεια σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για την αποτελεσματική διαχείριση  των διαθεσίμων κοινοτικών πόρων  μέσω της μείωσης της υπερδέσμευσης των εκχωρημένων πόρων, της άρσης των επισφαλειών, της εξασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και της ομαλής ολοκλήρωσης και λειτουργίας των έργων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης