"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Ο Κ. Σκρέκας εισηγητής του προϋπολογισμού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εισηγητής επί του προϋπολογισμού της Βουλής, ο Κώστας Σκρέκας
Ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Σκρέκας ήταν ο Εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2015. «Ο Προϋπολογισμός του 2015 που συζητάμε σήμερα προβλέπει` συνολικές δαπάνες αξίας 139.922.000 ευρώ» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κώστας Σκρέκας «και αυτό αποτελεί μία ελάττωση σε απόλυτους αριθμούς κατά 82.518.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε μία ποσοστιαία μείωση κατά 37,01% τα χρόνια μεταξύ 2009 και 2015. Είναι ίσως η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση σε δαπάνες που έχει επιτευχθεί σε δημόσιο φορέα τα χρόνια της κρίσης».
          Ο βουλευτής Τρικάλων σημείωσε επίσης ότι «σ’ αυτό το πλαίσιο η βουλευτική αποζημίωση μειώθηκε κατά 37% επίσης, ενώ ένας από τους πρώτους Νόμους που κλήθηκαν να ψηφίσουν οι νέοι βουλευτές το 2012 και ορθώς έγινε, ήταν η κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης».
          Ο κ. Κ. Σκρέκας στάθηκε στο γεγονός ότι « όλοι οι προϋπολογισμοί της Βουλής, τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον, τηρούνται απαρέγκλιτα. Και όχι μόνο τηρούνται απαρέγκλιτα, δηλαδή οι δαπάνες όταν υλοποιούνται στο σύνολό τους δεν ξεπερνούν ποτέ τα προϋπολογισθέντα ποσά, αλλά σχεδόν σε όλα τα χρόνια της κρίσης το αποτέλεσμα του ισολογισμού της Βουλής είναι πλεονασματικό.
Αυτό, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, σημαίνει ότι κάθε χρόνο η Βουλή επιστρέφει στον Κρατικό Προϋπολογισμό χρήματα τα οποία ενώ είχαν προϋπολογισθεί να δαπανηθούν, λόγω της ορθής διαχείρισης αλλά και προσεκτικής αξιοποίησης των διαθέσιμων χρημάτων αυτά πλεονάζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνα επεστράφησαν 70 εκ. €».
Ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κατέληξε λέγοντας ότι «με κεντρικό άξονα τη διαφάνεια και τη διαύγεια και με βασική αρχή το σεβασμό στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, αλλά ταυτόχρονα χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του έργου που παράγει σήμερα η Βουλή, κάτω από την αυστηρή παρακολούθηση αλλά και την καθοδήγηση του σημερινού Προέδρου της Βουλής κ. Μεϊμαράκη, έχει συνταχθεί ο φετινός Προϋπολογισμός, που αφορά το 2015».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης