Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Momizat on . Με μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του τόπου μας, τονκαθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει αύριο τις εκ Με μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του τόπου μας, τονκαθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει αύριο τις εκ Rating: 0

Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του τόπου μας, τονκαθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει αύριο τις εκκρεμότητες με τα ψηφοδέλτιά του.

Με σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις («πληρώνουμε τη χρόνια παθογένεια του ελληνικού κράτους», «είμαστε στην αυγή μιας αντισυστημικής εξέλιξης» είναι οι χαρακτηριστικοί τίτλοι μερικών από τις συνεντεύξεις που έδωσε τη χρονιά που πέρασε), ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θεωρείται ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει ακτινοβολία στο ψηφοδέλτιο -«βιτρίνα» κάθε κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω.

Χάρη στη σημαντική διαδρομή που έχει διανύσει, εδώ και στο Παρίσι, είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει γύρο θετικών συζητήσεων με αφορμή την υποψηφιότητά του. Ήταν, επιπλέον, εκ των βασικών ομιλητών στην εκδήλωση στο «Ακροπόλ» τον περασμένο Μάιο, όπου παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Ποιος είναι ο Κ. Τσουκαλάς

Γεννημένος στην Αθήνα το 1937, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία του Δικαίου και Κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, Μονάχου, Παρισίων και Γέιλ. Διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων εδώ και  τέσσερις δεκαετίες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Αθηνών και στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών.

Από το 1968 και ως το 1985 δίδαξε Κοινωνιολογία στη γαλλική πρωτεύουσα, και αμέσως μετά το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Κοινωνιολόγων, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Παρισίων, Πρίνστον, Nέας Υόρκης, της Πόλης του Μεξικού, καθώς και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη Κορυφής του Ο.Η.Ε. για την Κοινωνική Ανάπτυξη (1994-1996) και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, μεταξύ πολλών άλλων ιδιοτήτων φυσικά.

tsoukalas1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή