Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Momizat on . Με μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του τόπου μας, τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει αύριο τις ε Με μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του τόπου μας, τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει αύριο τις ε Rating: 0

Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια μεγάλη πνευματική προσωπικότητα του τόπου μας, τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει αύριο τις εκκρεμότητες με τα ψηφοδέλτιά του.Με σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις («πληρώνουμε τη χρόνια παθογένεια του ελληνικού κράτους», «είμαστε στην αυγή μιας αντισυστημικής εξέλιξης» είναι οι χαρακτηριστικοί τίτλοι μερικών από τις συνεντεύξεις που έδωσε τη χρονιά που πέρασε), ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θεωρείται ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει ακτινοβολία στο ψηφοδέλτιο -«βιτρίνα» κάθε κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω.

Χάρη στη σημαντική διαδρομή που έχει διανύσει, εδώ και στο Παρίσι, είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει γύρο θετικών συζητήσεων με αφορμή την υποψηφιότητά του. Ήταν, επιπλέον, εκ των βασικών ομιλητών στην εκδήλωση στο «Ακροπόλ» τον περασμένο Μάιο, όπου παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ποιος είναι ο Κ. Τσουκαλάς

Γεννημένος στην Αθήνα το 1937, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία του Δικαίου και Κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, Μονάχου, Παρισίων και Γέιλ. Διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Αθηνών και στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών.

Αφήστε το σχόλιο σας