Ο λαϊκισμός και το “καπέλο” του ενός ευρώ Reviewed by Momizat on . Μεγάλο ζήτημα η εξουσία της γλώσσας. Καίριο θέμα ο λαϊκισμός στη σχέση σημαίνοντος και σημαινόμενου. Πιο απλά, το θέμα δεν είναι τι θα κάνεις, αλλά να βρεις τον Μεγάλο ζήτημα η εξουσία της γλώσσας. Καίριο θέμα ο λαϊκισμός στη σχέση σημαίνοντος και σημαινόμενου. Πιο απλά, το θέμα δεν είναι τι θα κάνεις, αλλά να βρεις τον Rating: 0

Ο λαϊκισμός και το “καπέλο” του ενός ευρώ

Ο λαϊκισμός και το “καπέλο” του ενός ευρώ

Μεγάλο ζήτημα η εξουσία της γλώσσας. Καίριο θέμα ο λαϊκισμός στη σχέση σημαίνοντος και σημαινόμενου. Πιο απλά, το θέμα δεν είναι τι θα κάνεις, αλλά να βρεις τον πιο ανώδυνο τρόπο να το διαμηνύσεις. Μια ολόκληρη επιστήμη πραγματεύεται αυτό το επικοινωνιακό επίτευγμα. Έλα όμως που η κρίση μας και η αφαιρετική ικανότητα των απλών πολιτών στέκεται τροχοπέδη στην προσπάθεια κάποιων. Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, όχι νέες περικοπές από τη μία, πλεόνασμα, ανάπτυξη από την άλλη …είναι πομφόλυγες του καθημερινού λεξιλογίου των εκπροσώπων της συγκυβέρνησης. Μέγα σφάλμα για όποιον βαυκαλίζεται…25 ευρώ είσοδος στα Νοσοκομεία, φόρος αγροτεμαχίων, μείωση προσωπικού, άρα και υπηρεσιών, συρρίκνωση του δημοσίου και άρα ενίσχυση του καπιταλισμού…αυτά πώς μεταφράζονται σε απλά ελληνικά; Αφορμή για τις προαναφερθείσες σκέψεις, η επιβολή της ενδεικτικής τιμής τού ενός ευρώ για κάθε συνταγογράφηση!
Όχι…όχι μη φοβάστε! Δεν είναι νέο μέτρο. Υπάρχει ερμηνεία. Είδαν οι ιθύνοντες ότι η Δημόσια Υγεία και η Υπηρεσίες της είναι άριστες και οι πολίτες ασφαλείς σε θέματα περίθαλψης και παροχής υπηρεσιών, οπότε έβαλαν μια συμβολική τιμή. Τιμής ένεκεν βρε αδερφέ! Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 (έτσι για ποδαρικό) οι πολίτες, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ με τις παχυλές συντάξεις, οι άνεργοι, με κάθε συνταγογράφηση θα πληρώνουν και «καπέλο» 1 ευρώ! Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των Τρικαλινών Φαρμακοποιών με τον Πρόεδρο τους κ. Νίκο Μάνο να δηλώνει πως πρόκειται για μία δυσμενή επιβάρυνση.

 

Αφήστε το σχόλιο σας