"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Ο Μανώλης Γλέζος στους New York Times

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αφιέρωμα στον Μανώλη Γλέζο φιλοξενούν στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής τους έκδοσης οι New York Times.
Η εφημερίδα αναφέρει στην εισαγωγή της πως ο 92χρονος ήταν στην πρώτη γραμμή των διαμαρτυριών στην Ελλάδα της κρίσης, υψώνοντας τη γροθιά του στην αστυνομία η οποία του έριχνε δακρυγόνα στο πρόσωπο. Συνεχίζοντας το αφιέρωμα τους οι ΝΥΤ γράφουν πως ο Μανώλης Γλέζος βρισκόταν μπροστά από το Κοινοβούλιο, επιμένοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να απορρίψουν τα μέτρα λιτότητας τα οποία επέβαλαν οι πιστωτές της χώρας και υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έφερνε στην Ελλάδα περισσότερα δεινά.
Σύμβολο της Ελλάδας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις κρισιμότερες στιγμές της ιστορίας και αριστερός που υπερβαίνει τα ιδεολογικά σύνορα ο Γλέζος είναι σύμφωνα με την εφημερίδα ένα σύμβολο αντίστασης για κάθε χώρα. “Σε όλη την Ευρώπη ακούω το ίδιο πράγμα. Ο κόσμος δεν θέλει να αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον του. Το δικαιώμα που θέλω να εξασφαλίσω για όλους είναι να αποφασίσουν αυτοί τη μοίρα τους.” αναφέρει στη συνέντευξη ο Μανώλης Γλέζος.
Το δημοσίευμα ανατρέχει στο 1941 και τη δράση του Γλέζου στην αντίσταση κάνοντας αναφορά στη ναζιστική σημαία που κατέβασε από την Ακρόπολη μαζί με τον σύντροφό του Απόστολο Σάντα. Ο Γλέζος εξιστορεί τη στιγμή εκείνη και αναπολεί μνήμες από την επιστροφή του στο σπίτι μετά το περαστικό, την αντίδραση της μητέρας του και το πώς κατέληξε στη φυλακή.
” Στέκομαι μπροστά σας όχι σαν ένας άνθρωπος αλλά εκπροσωπώντας όλους τους συντρόφους που δεν είναι πια κοντά μας. Αυτό με κάνει και συνεχίζω. Πρέπει να συνεχίζω να ζω και να μάχομαι για αυτούς.” είναι τα λόγια του Γλέζου που ολοκληρώνουν το αφιέρωμα.

Πηγή: www.lifo.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης