Ο Νίκος Πουτσιάκας και η τοιχογραφία στα «Μανάβικα» Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία - Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση», Νίκος Πουτσιάκας, επισκέφτηκε, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, την περιοχή Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία - Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση», Νίκος Πουτσιάκας, επισκέφτηκε, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, την περιοχή Rating: 0

Ο Νίκος Πουτσιάκας και η τοιχογραφία στα «Μανάβικα» Τρικάλων

Ο Νίκος Πουτσιάκας και η τοιχογραφία στα «Μανάβικα» Τρικάλων

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση», Νίκος Πουτσιάκας, επισκέφτηκε, την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, την περιοχή των Μανάβικων των Τρικάλων και συγκεκριμένα το σημείο, όπου υπάρχει η τοιχογραφία, που δημιουργήθηκε από τον κοινωνικό συνεταιρισμό Cite de Creation, που εδρεύει στη Λυών της Γαλλίας.

Ίσως λίγοι γνωρίζουν, πως είναι ο Νίκος Πουτσιάκας αυτός που είχε προτείνει την ιδέα στον τότε Δήμαρχο Τρικκαίων κο Tαμήλο και αυτή υλοποιήθηκε μετά από συνεργασία της τότε δημοτικής αρχής του δήμου, του 5ου διαμερίσματος της Λυών με Δήμαρχο την κα Pesson Alexandrine, του υπευθύνου του κοινωνικού συνεταιρισμού κου Gilbert Goudene και του κου Roger Monami, υπεύθυνου του ιδιωτικού πανεπιστημίου της Λυών, με εξειδίκευση σε θέματα φωτισμού.

Η εν λόγω παρέμβαση είχε σχεδιαστεί με σκοπό να αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης διαδρομής, όπου θα υπήρχαν και άλλες αντίστοιχες παρεμβάσεις με διττό στόχο, ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης αφενός και ως πολιτιστική διαδρομή που συνδέεται με τα Μετέωρα αφετέρου. Αν και το εγχείρημα δεν πραγματοποιήθηκε με την ολοκληρωμένη του μορφή, πάντως αποτελεί μια καλή πρακτική ανταλλαγής εμπειρίας και τεχνογνωσίας, η οποία μπορεί να αποτελέσει μπούσουλα για την διεύρυνση αντίστοιχων πρωτοβουλιών, που μπορεί να αναλάβει η περιφέρεια σε συνεργασία με Δήμους και άλλους φορείς.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες προώθησης άυλων δράσεων, οι οποίες έχουν πολύ μικρό κόστος και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Τέτοιου είδους δυνατότητες, μεταξύ άλλων, θέλει να υποστηρίξει η κίνηση «Οικολογική Θεσσαλία – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση».

Ο κ. Πουτσιάκας συνοδευόταν από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Νίκο Σαμαρά και τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε Τρικάλων Γρηγόρη Πρεβέντα.

Ο Νίκος Σαμαράς, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, αξιοποίησε την περιοχή των Μανάβικων για την υλοποίηση εργαστηριακών ασκήσεων, στο πλαίσιο του μαθήματος Ανάπλαση Ιστορικών Κέντρων, που διδάσκει στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ Τρικάλων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με αξιόλογα αποτελέσματα και ενδιαφέρουσες προτάσεις, εκ μέρους των σπουδαστών, για τη διατήρηση της ιστορικής φυσιογνωμίας και την ανάπλαση του ευρύτερου Ιστορικού Κέντρου των Τρικάλων.

Ο Γρηγόρης Πρεβέντας τελειόφοιτος Master σε θέματα ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για ανάλογες παρεμβάσεις, οι οποίες αποτελούν και εργαλείο κοινωνικής ένταξης και εφαρμόζονται με ιδιαίτερη επιτυχία σε δύσκολες περιοχές.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή