Ο νεοφασισμός, οι φασίστες κι εμείς Reviewed by Momizat on . Toυ Θανάση Μπουλογεώργου Δυστυχώς καθημερινά εμφανίζονται στην Ελληνική κοινωνία, σε όλες της τις μορφές , σε όλες της τις εκφάνσεις και σε όλες της τις δράσεις Toυ Θανάση Μπουλογεώργου Δυστυχώς καθημερινά εμφανίζονται στην Ελληνική κοινωνία, σε όλες της τις μορφές , σε όλες της τις εκφάνσεις και σε όλες της τις δράσεις Rating: 0

Ο νεοφασισμός, οι φασίστες κι εμείς

Ο νεοφασισμός, οι φασίστες κι εμείς

Toυ Θανάση Μπουλογεώργου

η εικόνα προφίλ του Θανάσης Μπουλογεώργος

Δυστυχώς καθημερινά εμφανίζονται στην Ελληνική κοινωνία, σε όλες της τις μορφές , σε όλες της τις εκφάνσεις και σε όλες της τις δράσεις, έντονα στοιχεία, χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς, όπως είναι ο Νεοφασισμός.


Το χειρότερο δε τερατούργημα της σύγχρονης Νεοφασιστικής συμπεριφοράς, έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από ένα περιτύλιγμα με υποτιθέμενο δημοκρατικό μανδύα, στο όνομα του οποίου καταφεύγει σε φασιστικές και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Η Νεοφασιστική συμπεριφορά έχει πολλές μορφές εκδήλωσης, φανερές και κρυφές, έκδηλες και καλυμμένες, λεκτικές, ψυχικές και πνευματικές , σε βαθμό και σε μέγεθος που σχεδόν έχει υιοθετηθεί από τον ενδόμυχο και εγκλωβισμένο μικρόκοσμο του Νεοφασίστα, ανεξαρτήτως της κοινωνικής του και οικονομικής του θέσης και στάθμης.

Αυτή είναι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη μορφή φασισμού και φασίστα, επειδή ακριβώς προβάλλει και υιοθετεί ένα σιχαμερό ιδεολόγημα και αφήγημα, ικανό να κατασπαράξει ότι πιο ευγενή χαρακτηριστικά έχει η ανθρώπινη υπόσταση, τον Ανθρωπισμό και την Αισθητική Καλλιέργεια.


Το μοναδικό φάρμακο να καταπολεμηθεί αυτή η ψυχική και συναισθηματική βαρβαρότητα είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και πληροφορία, χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχο αμφισβητούμενο αίτιο και αιτιατό.
Μια παιδεία που δεν εφησυχάζει τον άνθρωπο, αλλά μεγεθύνει τα ερωτήματα και τη νοητική του ανασφάλεια.


Όμως μια τέτοια παιδεία δημιουργεί και κατασκευάζει ασυμβίβαστους, ανυπότακτους και δημοκρατικούς πολίτες, πολίτες όμως επικίνδυνους για το ΄΄στοχευμένο΄΄, ΄΄δομημένο΄΄ και ευτελές παιχνίδι του εν γένει παρασιτισμού!….

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή