Ο νομός των μαθηματικών Reviewed by Momizat on . Για 74η χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε σήμερα τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με την επωνυμία "Θαλής". Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την Για 74η χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε σήμερα τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με την επωνυμία "Θαλής". Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την Rating: 0

Ο νομός των μαθηματικών

Ο νομός των μαθηματικών

Για 74η χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε σήμερα τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με την επωνυμία “Θαλής”. Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της EME.

Φέτος συμμετείχαν 295 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού μας. Υπήρξε νέα σημαντική αύξηση της συμμετοχής των παιδιών.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 12μ. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να απαντήσει σε τέσσερα ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη του. Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν προαιρετική και οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά πέρα από την καθημερινή σχολική διαδικασία.

Κάθε χρόνο περίπου 20.000 μαθητές της χώρας μας συμμετέχουν σ’ αυτόν τον πρώτο μαθηματικό διαγωνισμό της σχολικής χρονιάς. Το περίπου το 20% των μαθητών, που προκρίνονται από την πρώτη φάση, λαμβάνουν μέρος στη δεύτερη που είναι «Ο Ευκλείδης» η οποία θα διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια οι διακριθέντες στον «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» στις 22 Φεβρουαρίου, με τόπο διεξαγωγής την Αθήνα αυτή τη φορά. Έτσι, θα επιλεγούν οι δύο Εθνικές ομάδες. Η κάθε μία αποτελείται από έξι μαθητές που είναι των γυμνασίων και των λυκείων αντίστοιχα. Οι μαθητές αυτοί θα λάβουν μέρος στη 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΠΓΔΜ, Ιούνιος 2014), στην 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Βουλγαρία, Μάιος 2014), και στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Νότια Αφρική, Ιούλιος 2014).

Ο Στέλιος Αμπράζης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ, μας επισήμανε: «Σήμερα, Σάββατο πρωί, σχεδόν 300 μαθητές του νομού μας προσήλθαν οικειοθελώς ώστε να ασχοληθούν με μαθηματικά προβλήματα και ασκήσεις. Είχαμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των προηγούμενων ετών. Συγχαίρουμε τους συμμετέχοντες μαθητές. Τα οφέλη για τον καθένα μαθητή είναι πολλαπλά. Και την προηγούμενη σχολική χρονιά, μαθητές μας εκπροσώπησαν τη χώρα μας και κατέκτησαν διεθνείς διακρίσεις και μετάλλια. Ευχαριστούμε τους τριάντα συναδέλφους μας Μαθηματικούς για την καθοριστικής τους βοήθεια, ώστε όλα να κυλήσουν σήμερα ομαλά».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή