Ο νόστος των Rock & Lace και το νέο τους ταξίδι Reviewed by Momizat on . Είναι ωραίο το συναίσθημα, ένα συγκρότημα που το έχεις παρακολουθήσει από τα πρώτα τους βήματα, να ηχογραφεί το πρώτο του άλμπουμ και να το παρουσιάζει στον τόπ Είναι ωραίο το συναίσθημα, ένα συγκρότημα που το έχεις παρακολουθήσει από τα πρώτα τους βήματα, να ηχογραφεί το πρώτο του άλμπουμ και να το παρουσιάζει στον τόπ Rating: 0

Ο νόστος των Rock & Lace και το νέο τους ταξίδι

Ο νόστος των Rock & Lace και το νέο τους ταξίδι

Είναι ωραίο το συναίσθημα, ένα συγκρότημα που το έχεις παρακολουθήσει από τα πρώτα τους βήματα, να ηχογραφεί το πρώτο του άλμπουμ και να το παρουσιάζει στον τόπο από τον οποίον ξεκίνησε. Οι Rock & Lace άρχισαν να κάνουν τα μουσικά τους βήματα στα Τρίκαλα. Συναυλίες, εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και εκδηλώσεις, ενεργητικότητα, εκφραστικότητα και μουσικές γνώσεις, οδήγησαν τη βασική τετράδα  να αρχίζει να σκέφτεται κάτι πιο μεγάλο. Ετσι ήρθε η ανακάλυψη από τον μάνατζερ Μίλτο Καρατζά, ο οποίος τους άκουσε σε μπαρ στην Αθήνα. Και έγινε η επαφή, διότι, όπως είπε ο ίδιος χθες βράδυ, πίστεψε ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει. Και έγινε. Ηρθε το πρώτο σινγκλ, το «No Exception».

Και νέες εμφανίσεις στην Αθήνα. Και συνεχείς συναυλίες. Και αναγνωρισιμότητα. Οπότε, το άλμπουμ ήταν αναμενόμενο. Και ήρθε. Με τίτλο άγριο «prey», δηλαδή θήραμα, σε κάνει να αναρωτιέσαι: το καλό ροκ ζει ή ανανεώνεται; Εύκολη η απάντηση! Και τα δύο. Ο ήχος είναι σύγχρονος, οι φόρμες κλασικές, η ζωντάνια παρούσα, ο συνδυασμός ψηγμάτων μουσικών ειδών εμφανής, η σύνθεση σε εντυπωσιακά επίπεδα.
Θήραμα είναι το αποτέλεσμα του κυνηγιού, όχι της επιτυχίας, αλλά της σοβαρής δουλειάς. Και, εφ’ όσο έρχεται και η επιτυχία, ουδέν ευτυχέστερον τούτου. Το άλμπουμ παρουσιάστηκε στον «Νάρκισσο», με τη συμμετοχή των τρικαλινών να είναι αθρόα. Το συγκρότημα έπαιξε τραγούδια του δίσκου για πρώτη φορά στο κοινό που τους αγκάλιασε και τους ανέδειξε. Δεν ήταν μια τυπική παρουσίαση. Το σκηνικό δεν θύμιζε κλασικές παρουσιάσεις. Και τραπεζάκια υπήρχαν, και όλες οι ηλικίες, και συγκίνηση, και ενθουσιασμός. Το ροκ των Rock & Lace ανανεώνει έναν ήχο που έρχεται από πολύ μακριά.

Δίνει την αίσθηση του νέου, καλλιεργεί ηχητικό αποτέλεσμα που συνάδει με την αισθητική των ροκ συγκροτημάτων και δημιουργεί νέα δεδομένα: αυτά που προέρχονται από μια επαρχιακή πόλη, όπως τα Τρίκαλα, και ακριβώς για τον λόγο αυτό, είναι φρέσκα και ουσιαστικά.

Το πάρτυ της παρουσίασης είχε και κλήρωση για δώρα (cd, ένα τάμπλετ, μπλουζάκια). Αλλά κυρίως είχε την αγάπη του κόσμου και ένα άλλο στοιχείο, που δεν συναντάς εύκολα αλλού: την παρουσία άλλων μουσικών, από άλλα συγκροτήματα της πόλης μας. Διότι, τελικώς, για τη μουσική αξίζουν πολλά.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας