Ο οδυνηρός κατήφορος της Ελλάδα (μέρος Ε΄) Reviewed by Momizat on . Του Γεωργίου Παπασίμου Δικηγόρου Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» Blog: papasimos.wordpress.com Twitter: @PapasimosG   Περίτρανη απόδειξη της πορείας προς την «κόλ Του Γεωργίου Παπασίμου Δικηγόρου Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» Blog: papasimos.wordpress.com Twitter: @PapasimosG   Περίτρανη απόδειξη της πορείας προς την «κόλ Rating: 0

Ο οδυνηρός κατήφορος της Ελλάδα (μέρος Ε΄)

Ο οδυνηρός κατήφορος της Ελλάδα (μέρος Ε΄)

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ»

Blog: papasimos.wordpress.com

Twitter: @PapasimosG

 

Περίτρανη απόδειξη της πορείας προς την «κόλαση» της Ελλάδος, με κεντρική ευθύνη που αγγίζει τα όρια της εθνικής «προδοσίας» του πολιτικού και κομματικού συστήματος εξουσίας, αποτελεί το πρόσφατο δημοσιευμένο προσχέδιο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, που διερεύνησε της επιπτώσεις στην Ελλάδα, των μνημονιακών πολιτικών και την τακτική και συμπεριφορά της Τρόικα.

Η ανάγνωση των συμπερασμάτων της Επιτροπής αυτής δημιουργεί πολύ μεγάλη έκπληξη, αφού τα συμπεράσματά της ξεπερνούν και τις αιτιάσεις των πιο σκληρών αντιμνημονιακών κριτικών, δημιουργώντας έτσι αγανάκτηση και οργή για την «βύθιση» της Ελλάδος από την παρασιτική οικονομική ολιγαρχία και την θεραπαινίδα αυτής, που είναι η μεταπολιτευτική πολιτική τάξη με μοναδικό κίνητρο και στόχο την διατήρηση των προνομίων τους και της δυνατότητάς τους να λεηλατούν χωρίς έλεγχο τον δημόσιο πλούτο.

Η μετατροπή της Ελλάδος σε «αποικία χρέους» οφείλεται πρωτίστως στην υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα αυτού του συστήματος εξουσίας της παρακμής, που παρέδωσαν την χώρα «αβρόχοις ποσί» στο διευθυντήριο των παγκόσμιων τοκογλύφων του χρηματοπιστωτικού καπιταλιστικού συστήματος .

Μεταξύ άλλων, η έκθεση αυτή του Ευρωκοινοβουλίου, που καταδεικνύει και το μέγεθος του οδυνηρού «κατήφορου» της χώρας είναι και τα εξής:

Πρώτον, ότι με την μνημονιακή πολιτική αποφεύχθηκε προσωρινά και μόνο η «ασύντακτη» χρεοκοπία, χωρίς όμως να υπάρχει καμία εγγύηση στο μέλλον, ότι δε θα επέλθει κάτι τέτοιο.

Δεύτερον, οι οικονομικές αστοχίες και τα πρωτοφανή οικονομικά σφάλματα της Τρόικας, όχι μόνο οδήγησαν την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση, η οποία ξεπερνάει τα όρια και τις συνθήκες ενός πολέμου αλλά παράλληλα αύξησαν απότομα και κατακόρυφα το δημόσιο χρέος, αντί να το μειώσουν!!!

Τρίτον, ότι οι οριζόντιες και αιματηρές περικοπές στο κράτος Πρόνοιας (υγεία, πρόνοια κ.λπ.) παραβιάζουν τον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέταρτον, η λειτουργία της Τρόικας δεν στηρίζεται σε κανένα νομιμοποιητικό στοιχείο του πρωτογενούς δικαίου της Ε.Ε. και, ως εκ τούτου, εγείρεται ευθέως θέμα νομιμότητας αυτής, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της από όπου απουσιάζει η δημοκρατική λογοδοσία, όσο και για τον τρόπο σύστασης.

Πέμπτον, ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών και της λειτουργίας της Τρόικας στην Ελλάδα είναι καταστροφικά για την Ελλάδα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα τρομακτικά επίπεδα ανεργίας των νέων στην χώρα.

Σε αυτό το πόρισμα – κόλαφο για την καταστροφική πολιτική των μνημονίων αλλά και για την ίδια την Τρόικα και τον άθλιο τρόπο δράσης της στην Ελλάδα, προτείνεται η λιγότερη λιτότητα, αλλαγή πολιτικής για το χρέος και περισσότερη δημοκρατία. Αυτό σημαίνει αλλαγή των όρων των μνημονίων δηλαδή χαλάρωση της λιτότητας, αφού ληφθεί υπ’ όψιν το ζήτημα των πολλαπλασιαστών, όπου ο υπεύθυνος νομισματικής πολιτικής του Δ.Ν.Τ., κος Μπλανσάρ, είχε παραδεχθεί το τεράστιο λάθος κατά την εφαρμογή τους στην ελληνική περίπτωση, όσο και μεγαλύτερη λογοδοσία και πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Χωρίς αμφιβολία, η έκθεση αυτή του Ευρωκοινοβουλίου αποτελεί ένα «πύρινο» κείμενο, που ανατρέπει πλήρως την προπαγάνδα των υποστηρικτών της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων τριών ετών, που οδήγησαν την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία στην πτώση και στο βάραθρο. Αν υπήρχε στοιχειώδης πολιτική ευθιξία τόσο στην άθλια ευρωπαϊκή ελίτ του Βορρά και κυρίως στους ηγεμόνες του Βερολίνου όσο και στον ντόπιο πολιτικό προσωπικό εξουσίας μετά από αυτήν την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, θα έπρεπε να προβούν σε συμβολικό πολιτικό «χαρακίρι». Επειδή όμως πρόκειται για το απαύγασμα του αμοραλισμού και της πολιτικής ανηθικότητας, το «χαρακίρι» οφείλει να το επιβάλλει ο Ελληνικός Λαός.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή