Ο ΟΠΟΠ στην κορυφή Τσιόκι Reviewed by Momizat on . Ακολουθώντας τα μονοπάτια που συντηρήθηκαν και σηματοδοτήθηκαν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή, με αφετηρία την Ελάτη, τα μέλη του συλλόγου ανέβηκαν στην κορυφ Ακολουθώντας τα μονοπάτια που συντηρήθηκαν και σηματοδοτήθηκαν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή, με αφετηρία την Ελάτη, τα μέλη του συλλόγου ανέβηκαν στην κορυφ Rating: 0

Ο ΟΠΟΠ στην κορυφή Τσιόκι

Ο ΟΠΟΠ στην κορυφή Τσιόκι
Ακολουθώντας τα μονοπάτια που συντηρήθηκαν και σηματοδοτήθηκαν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή, με αφετηρία την Ελάτη, τα μέλη του συλλόγου ανέβηκαν στην κορυφή Τσιόκι 1526μ . Με αφετηρία την Ελάτη η διαδρομή που ακολούθησε η ομάδα ήταν να περάσει από τη Γούβα και να φτάσει την τοποθεσία Τσοκνιδούλα. Από εδώ περνώντας από το στενό πέρασμα της Θύρας έφτασε στα Κανάλια που στο παρελθόν αποτελούσε ένα από τους μεγαλύτερους βοσκότοπους του βουνού. Το πέρασμα της Θύρα είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να φτάσει κανείς από την Ελάτη στην κορυφογραμμή του Κόζιακα και χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους κατά κόρο παλιότερα. Το μονοπάτι έμενε αχρησιμοποίητο χρόνια και είχε χαθεί μέσα στη πυκνή βλάστηση. Ωστόσο με τις τελευταίες εργασίες σήμανσης και καθαρισμού με τη βοήθεια του τοπικού συλλόγου των επαγγελματιών, η πρόσβαση έχει γίνει πολύ εύκολη (Μονοπάτι με σήματα μπλε τετράγωνα). Στη συνέχεια η ομάδα των ορειβατών ανέβηκε στην κορυφή Τσίοκι 1526μ από όπου είχε καταπληκτική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις, λόγω τη ιδιαίτερα καθαρής ατμόσφαιρας. Η επιστροφή έγινε από την θέση Κώστα και περνώντας από τον Κόκκινο Βράχο (αναρριχητικό πεδίο της περιοχής), ακολουθώντας το μονοπάτι με τα πορτοκαλί τετράγωνα σημάδια. Από τον Κόκκινο Βράχο μπορείς να έχεις μια πανοραμική εικόνα ολόκληρου του χωριού.Φεύγοντας από τον Κόκκινο βράχο, κατεβήκαμε στο χωριό σε 20’ περίπου.
Περπατήσαμε σε ένα όμορφο δίκτυο μονοπατιών, με πολύ καλή σήμανση δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει την ομορφιά της φύσης, σε ένα καταπράσινο δάσος, απολαμβάνοντας την όμορφη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Π.Ο.Π.

Αφήστε το σχόλιο σας