Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς στις «Κηρήθρες»! Reviewed by Momizat on . Το αναγνωστικό κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον ποιητή Μιχάλη Γκανά, να συζητήσει μαζί του και να τον ακούσει να απαγγέλλει τα Το αναγνωστικό κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον ποιητή Μιχάλη Γκανά, να συζητήσει μαζί του και να τον ακούσει να απαγγέλλει τα Rating: 0

Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς στις «Κηρήθρες»!

Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς στις «Κηρήθρες»!

Το αναγνωστικό κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον ποιητή Μιχάλη Γκανά, να συζητήσει μαζί του και να τον ακούσει να απαγγέλλει τα ενδιαφέροντα ποιήματά του σε μια λογοτεχνική εκδήλωση που οργανώνουν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων και ο Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) στο βιβλιοπωλείο «Κηρήθρες» την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2013.

Ο Μιχάλης Γκανάς γεννήθηκε στον Τσαμαντά της Θεσπρωτίας το 1944. Από το 1962 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου πήγε για να σπουδάσει Νομικά.
Εργάσθηκε αρχικά ως βιβλιοπώλης για μια δεκαπενταετία, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Κρατική τηλεόραση ως επιμελητής λογοτεχνικών εκπομπών και σεναριογράφος. Από το 1989 είναι κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία.
Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες και ξένους συνθέτες (Μ. Θεοδωράκης, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Ξυδάκης, Δ. Παπαδημητρίου, Ν. Κυπουργός, G. Bregovic, A. Dinkjian. κ.α.).

Μετέφρασε τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη για το Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν και τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πατρών.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή