Ο πρέσβης της Βενεζουέλας μίλησε στα Τρίκαλα για την ειρήνη Reviewed by Momizat on . ​Aρκετοί ήταν οι Τρικαλινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης χθες βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην εκδήλωση με θέμα: «Για την υπεράσπισ ​Aρκετοί ήταν οι Τρικαλινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης χθες βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην εκδήλωση με θέμα: «Για την υπεράσπισ Rating: 0

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας μίλησε στα Τρίκαλα για την ειρήνη

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας μίλησε στα Τρίκαλα για την ειρήνη

​Aρκετοί ήταν οι Τρικαλινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης χθες βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην εκδήλωση με θέμα: «Για την υπεράσπιση του δικαιώματος κάθε λαού να καθορίζει το μέλλον του, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις», κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φαρίντ Φερνάντες, πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, ενώ παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως ανέφερε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στις «πολεμικές συγκρούσεις σε Μέση Ανατολή, Ανατολική Ευρώπη, Ιράκ, Συρία, Ουκρανία το αίμα των λαών ρέει άφθονο ενώ οι αιτίες ξεπερνούν κατά πολύ  τις φαινομενικά εθνοθρησκευτικές συγκρούσεις και έχουν να κάνουν με γεωστρατηγικά συμφέροντα – έλεγχο των αγορών, της Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ Βαγενά ο οποίος όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Γίνεται  ξεκάθαρο πως όταν οι λαοί παλεύουν – κάτω από ξένες σημαίες – για αλλότρια από τα ταξικά τους συμφέροντα, μόνο χαμένοι μπορεί να βγουν. Ο κοινός εχθρός είναι το κεφάλαιο, το εκμεταλλευτικό σύστημα. Η πάλη για την ανατροπή τους και την οικοδόμηση της δικής τους λαϊκής εξουσίας είναι ο δρόμος που πρέπει να επακολουθήσουν οι λαοί και για να γίνουν αφέντες του τόπου τους χωρίς επεμβάσεις».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή