"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Ο Ρουβάς να τραγουδάει το «Άξιον Έστι» και η Πάολα το «Γελαστό παιδί»;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τώρα που κατακάθισε η σκόνη, λέω να βάλω μερικές σκέψεις στο χαρτί, μπας και καταλάβω τι συμβαίνει. Τι υπάρχει πίσω από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι. Ποιος έχει βαλθεί να ξεφτιλίσει το ρεπερτόριο του Θεοδωράκη, και ποιος θέλει να κλείσει την Πάολα στο τρελοκομείο;

Ξεκινάω από τον παππού Μίκη, που είναι 95 και δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για τίποτα. Ποιος είμαι εγώ άλλωστε που θα κατηγορήσω τον Μίκη Θεοδωράκη; Μπορώ όμως να κατηγορήσω όλους τους γύρω-γύρω. Όχι την Πάολα.

Την Πάολα θα την τρελάνουν. Είπαμε όλοι μας πως η κοπέλα έχει φωνή, τραγουδάει σωστά, είναι λαϊκή τραγουδίστρια, πατάει γερά στην πίστα κτλ. αλλά μέχρις εκεί. Τέλος. Η Πάολα δεν θα γίνει Μοσχολιού. Επίσης δεν θέλουμε την Πάολα σε όλα αυτά τα «δήθεν» που την βάζουν να τραγουδάει. Γιατί είναι «δήθεν» να λέει η Πάολα μεγάλους συνθέτες, να βάζει στο στόμα της ποιητές και μεγάλα λαϊκά τραγούδια. Η Πάολα είναι μια σύγχρονη γυναίκα που λέει καψουροτράγουδα φορώντας τα εσώρουχα της. Γι΄ αυτό και μας αρέσει.

Μην μου βάζεις ρε Γιώργο Λιάνη την Πάολα να πει το «Γελαστό παιδί». Είναι ντροπή. Είναι ασέβεια προς την Φαραντούρη κατ΄ αρχήν. Η Πάολα δεν ξέρει ποιος είναι ο Michael Collins, δεν έχει ακούσει ποτέ της τον δίσκο “Ένας Όμηρος” και δεν ξέρει ποιος είναι ο Brendan Behan και ποιος ο Βασίλης Ρώτας.

Πάολα, Μίκης Θεοδωράκης, μουσική, Γιώργος Λιάνης, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, Paola, Mikis Theodorakis, music, nikosonline.gr

Ο Λιάνης έχει φάει λέει γερό κόλλημα με την Πάολα. (ΟΚ ο Λιάνης το ξέρουμε πως έχει κόλλημα με τις τραγουδίστριες από τότε που ήταν νέος – πόσο μάλλον τώρα που είναι 77 ετών και βλέπει την Πάολα και του τρέχουν τα σάλια)

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απ΄ την άλλη, έχει φτιάξει την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και με διάφορες αφορμές και διαφορετικούς τραγουδιστές συμμετέχει σε φεστιβάλ, «τρομοκρατεί» δήμους και κοινότητες – κλείνοντας συναυλίες και εισπράττοντας πάρα πολλά χρήματα. Χρόνια τώρα. Μόνο που η Πάολα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μαθαίνω πως έχει πέσει πολύ μουρμούρα στους κύκλους των μουσικών της ορχήστρας ακόμα και στους ανθρώπους που χειρίζονται τα site και τα social media του μεγάλου μας συνθέτη. Μαθαίνω ότι φεύγουν, αποχωρούν… Δεν αντέχουν αυτήν την κατάντια!

Λένε πως όλα αυτά γίνονται με τις ευλογίες του Μίκη. Και έτσι ναναι, εσύ σαν κόρη του δεν πρέπει να τον προστατέψεις; Δεν πρέπει να του πεις ότι αυτό δεν είναι σωστό για το ρεπερτόριο του; Ότι αυτά είναι καραγκιοζιλίκια! Ο Ρουβάς να τραγουδάει το «Άξιον Έστι» και η Πάολα το«Γελαστό παιδί»; Δεν κάνει καλό στο ρεπερτόριο του Μίκη όλο αυτό. Το ξεφτιλίζει. Δηλαδή για να καταλάβω, είναι η Πάολα στην σκηνή και τραγουδάει «Θα σημάνουν οι καμπάνες» του Γιάννη Ρίτσου, και εσύ, σαν κόρη του μεγάλου μας συνθέτη, αισθάνεσαι καλά;

Υ.Γ Για τους fans της Πάολας: Παιδιά μην ανησυχείτε δεν έπαθε κάτι το κορίτσι μας και ούτε θα συνεχίσει να λέει Θεοδωράκη. Μια αρπαχτή έκανε. Τον χειμώνα θα είναι με τον Κουρκούλη και θα πουν τα πάντα. Από φουλ καψούρα μέχρι νησιώτικα και συρτοτσιφτετέλια…

By Νίκος Μουρατίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης