"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο Εστορίλ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε ξανά ότι ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, κατακτώντας ένα ακόμη τρόπαιο του ATP, με εντυπωσιακό τρόπο κόντρα στον Κουέβας και σκορ 2-0 (6-3, 7-6). Αυτός ήταν και ο τρίτος τίτλος της καριέρας του, σε ένα φανταστικό διήμερο για το ελληνικό τένις, αφού προηγήθηκε η τεράστια επιτυχία της Σάκκαρη στο Ραμπάτ.

Παρά την υπερπροσπάθεια για την ανατροπή στον ημιτελικό, ο Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε πανέτοιμος για μία ακόμη κούπα και έκανε… πλάκα στον αντίπαλό του, στο πρώτο σετ.

Πραγματοποίησε το break στο δεύτερο σερβίς του Αργεντινού και αυτό ήταν αρκετό για να κάνει εύκολα το 1-0, αφού ο αντίπαλός του δεν έδειξε ικανός ούτε να τον «απειλήσει» στη συνέχεια του σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε break μόλις στο πρώτο γκέιμ του δευτέρου σετ, και προηγούμενος με 4-2, φαινόταν έτοιμος για ένα… περίπατο στον τελικό. Ο Κουέβας «ανέβηκε» όμως στη συνέχεια και με δικό του break στο 4-3, ισοφάρισε τα γκέιμ στο σετ.

Προηγήθηκε μάλιστα στη συνέχεια και έφθασε κοντά και σε δεύτερο break, με τον Έλληνα τενίστα να κρατάει την ψυχραιμία του και το σερβίς του για να στείλει το σετ σε τάι μπρέικ.

Εκεί το νούμερο 10 του κόσμου και νούμερο 1 του ταμπλό, απέδειξε την ανωτερότητά του και ξεκινώντας με γρήγορο 4-0, «σφράγισε» το σετ με 7-4 στο τάι μπρέικ, για να πανηγυρίσει την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Έφθασε έτσι και τους 3 τίτλους στα ATP, με αυτόν στο Εστορίλ να είναι δεύτερος τη φετινή σεζόν, μετά τη Μασσαλία στις αρχές της σεζόν και ενώ είχε προηγηθεί το 2018, ο πρώτος του στη Στοκχόλμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης