Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ημέρα της γυναίκας Reviewed by Momizat on . Η 8η Μάρτη είναι η μέρα των αγωνιζόμενων γυναικών όπου γης. Είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που διάλεξαν το δρόμο του αγώνα και των κοινωνικών διεκδικήσεων για τ Η 8η Μάρτη είναι η μέρα των αγωνιζόμενων γυναικών όπου γης. Είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που διάλεξαν το δρόμο του αγώνα και των κοινωνικών διεκδικήσεων για τ Rating: 0

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ημέρα της γυναίκας

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ημέρα της γυναίκας

Η 8η Μάρτη είναι η μέρα των αγωνιζόμενων γυναικών όπου γης. Είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που διάλεξαν το δρόμο του αγώνα και των κοινωνικών διεκδικήσεων για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια για το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες για το σώμα τους και τη ζωή τους.

Στην Ελλάδα του σήμερα οι γυναίκες αποτελούν το 63% των μερικά απασχολουμένων με μισθούς εξευτελιστικούς -κάτω από το όριο της φτώχειας, χιλιάδες ανασφάλιστες. Σε πολλές περιπτώσεις απολυμένες λόγω εγκυμοσύνης. Με εργασιακές συνθήκες βίας, απειλών και σεξουαλικής παρενόχλησης  –  ενώ οι άδειες μητρότητας για τους γονείς στο δημόσιο τομέα  καταργούνται, όπως και μια σειρά επιδόματα (επίδομα γέννας). Οι γυναίκες αναγκάζονται να  αναπληρώσουν το διαλυμένο κοινωνικό κράτος με διπλά και τριπλά ωράρια φροντίζοντας παιδιά και ηλικιωμένους, αποκλεισμένες στο σπίτι. Με  τις όποιες δομές που έχουν απομείνει να καταργούνται (βοήθεια στο σπίτι), να υποβαθμίζονται ή να μη φτάνουν (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ολοήμερα σχολεία).   Οι πολιτικές των μνημονίων που καταργούν συλλογικές συμβάσεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, ακυρώνουν παροχές (νοσήλια στα δημόσια μαιευτήρια) φορτώνουν κι άλλη καταπίεση στις πλάτες τους, εντείνουν τις ανισότητες και διακρίσεις. Οξύνουν τις πατριαρχικές αντιλήψεις και τα συντηρητικά στερεότυπα.

Οι διακρίσεις και η βία κατά των γυναικών στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, τη μέρα, τη νύχτα, σε όλες τις ηλικίες, είναι γεγονός καθημερινό πια. Οι παραδοσιακές, πατριαρχικές  αντιλήψεις που θέλουν  τη γυναίκα στην ιδιοκτησία του άντρα, συζύγου-πατέρα, ενισχύονται σε συνθήκες κρίσης και σε ένα κλίμα γενικής οπισθοχώρησης, με την αυξανόμενη επιρροή των ακροδεξιών ιδεών και προτύπων συμπεριφοράς, τον πολυδιάστατο ρατσισμό, τον συντηρητισμό και την ανυπόκριτη βία που αποπνέουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  χαιρετίζει τις αγωνίστριες της  ζοφερής καθημερινότητας , της Ελλάδας των μνημονίων των διακρίσεων και της φτώχιας και τις καλεί σε συστράτευση για την ανατροπή , για ένα κόσμο δικαιότερο όπου θα γίνονται σεβαστές οι ανθρώπινες αξίες και η ισότητα των φύλλων καθημερινή πράξη.

ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή