Ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο: ενότητα, συλλογική δράση, αντίσταση Reviewed by Momizat on . 41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 41 χρόνια μετά, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία παραμένει 41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 41 χρόνια μετά, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία παραμένει Rating: 0

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο: ενότητα, συλλογική δράση, αντίσταση

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο: ενότητα, συλλογική δράση, αντίσταση

41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

41 χρόνια μετά, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος.

Η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, με τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να αγωνίζονται για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Σήμερα, η καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κορυφώνει την μνημονιακή επίθεση σε βάρος του κόσμου της εργασίας, αφήνοντας πίσω της κοινωνικά ερείπια: μαζική ανεργία, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, δραματικές περικοπές συντάξεων και παροχών, ισοπέδωση του συστήματος υγείας και της δημόσιας παιδείας – με τις κινητοποιήσεις των μαθητών και των φοιτητών να εξαπλώνονται σε όλη την χώρα και την κυβέρνηση να τις αντιμετωπίζει με άγρια αστυνομική καταστολή-, ληστρικές ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, διαθεσιμότητες και κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος.

Την ίδια στιγμή όμως που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ.

Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση.

Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.

Απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που θέλουν να μας καταδικάσουν σε μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς κανένα δικαίωμα, είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε μέχρι την προοδευτική ανατροπή.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δείχνει τον δρόμο για τους αγώνες του σήμερα.

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη απεργία στις 27 Νοέμβρη.

Τη Δευτέρα 17/11 στις 18:00 όλοι στη συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ!

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή