Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για την εργατική Πρωτομαγιά Reviewed by Momizat on . Εργατική Πρωτομαγιά Εργαζόμενε, εργαζόμενη / άνεργε, άνεργη,   Πάνω από έναν αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγου με τους μαζικούς, ηρωικούς αγώνες Εργατική Πρωτομαγιά Εργαζόμενε, εργαζόμενη / άνεργε, άνεργη,   Πάνω από έναν αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγου με τους μαζικούς, ηρωικούς αγώνες Rating: 0

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για την εργατική Πρωτομαγιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για την εργατική Πρωτομαγιά

Εργατική Πρωτομαγιά

Εργαζόμενε, εργαζόμενη / άνεργε, άνεργη,

 

Πάνω από έναν αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγου με τους μαζικούς, ηρωικούς αγώνες τους άνοιξαν τον δρόμο για τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις του εικοστού αιώνα, που οι σημερινές πολιτικές των μνημονίων επιχειρούν να ισοπεδώσουν πλήρως. Τους αγώνες αυτούς, όπως και όλους τους εργατικούς αγώνες, τιμούμε την 1η του Μάη, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας, που μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακή και κοινωνική «έρημο».

Οι εργάτες του Σικάγου άνοιξαν με θυσίες το δρόμο της νίκης, κατακτώντας εργασιακά δικαιώματα που μέχρι χτες θεωρούνταν αυτονόητα.

Σήμερα όμως, στην Ελλάδα των μνημονίων, όπου η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%, το 8ωρο καταργείται στην πράξη, το δημόσιο σύστημα υγείας και η κοινωνική ασφάλιση διαλύονται, τα «φιλέτα» του Δημοσίου ξεπουλιούνται και οι απολύσεις αυξάνονται κατακόρυφα, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της εργασίας, προκειμένου να εκτοξευτεί η κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών εταιρειών και των ντόπιων ολιγαρχών, που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας. Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο-«λαιμητόμο» ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα του τραπεζικού συστήματος της χώρας έναντι «πινακίου φακής» σε ιδιώτες και σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, θεσμοθετείται το «σκλαβοπάζαρο» εργαζομένων, μέσω των δουλεμπορικών εταιρειών ενοικίασης, μειώνονται περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, ενώ με το τρίτο, επερχόμενο μνημόνιο που έρχεται με το μεσοπρόθεσμο η χώρα δίνεται ενέχυρο από τον κ. Σαμαρά στη Μέρκελ και τους δανειστές.

 

Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε!

Να μην αφήσουμε να συνεχιστεί η καταστροφή!

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10:00 πμ

                                                      ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας