Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τις απολύσεις στο Δημόσιο Reviewed by Momizat on . ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 8ΜΗΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! Το Σάββατο 22 Μαρτίου, με τη λήξη του 8μήνου ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 8ΜΗΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! Το Σάββατο 22 Μαρτίου, με τη λήξη του 8μήνου Rating: 0

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τις απολύσεις στο Δημόσιο

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 8ΜΗΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Το Σάββατο 22 Μαρτίου, με τη λήξη του 8μήνου της διαθεσιμότητας, απολύθηκαν για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν αιώνα μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι: εκατοντάδες σχολικοί φύλακες και καθηγητές ρίχτηκαν στον «καιάδα» της ανεργίας χωρίς δικαιώματα και χωρίς προοπτική από μια κυβέρνηση ανδρεικέλων, που καταπατούν, με απύθμενο θράσος, το Σύνταγμα της χώρας. «Όχημα» των απολύσεων αυτών αποτέλεσε η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για κατάργηση θέσεων και οργανισμών, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση δημόσιων κοινωνικών αγαθών και την εκδίωξη χιλιάδων μονίμων υπαλλήλων από το Δημόσιο,  μέσω μάλιστα –για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων- μιας καθ’ όλα παράνομης και διάτρητης διαδικασίας μοριοδότησης.

Σειρά για τον «καιάδα» της ανεργίας θα πάρουν τον Μάιο οι 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι υπουργείων διαφόρων ειδικοτήτων, δημοτικοί αστυνομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων……Απολύσεις συνεχώς μέχρι να συμπληρωθεί το «προκρούστειο», μνημονιακό νούμερο των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο τη διετία 2013-2014, με τις 11.500 να υλοποιούνται φέτος, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για συνέχιση των απολύσεων και το 2015 στα πλαίσια του καινούριου μνημονίου!
Απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή πολιτική βαρβαρότητα, που καταστρέφει  ανθρώπινες ζωές,  ισοπεδώνει το δημόσιο τομέα και διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες και το κοινωνικό κράτος το δηλώνουμε ρητά: Οι απολύσεις αυτές δεν θα περάσουν και σε κάθε περίπτωση θα ακυρωθούν από τους αγώνες των εργαζομένων και  την κυβέρνηση της Αριστεράς! Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να «ποδοπατηθεί» το ελληνικό Σύνταγμα. Και όσοι το «κουρελιάζουν» θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό!


Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!


ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας