"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης για την πρώτη μεγάλη ήττα του Σόϊμπλε

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τι πραγματικά συνέβη την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στο Eurogroup.

Μεταφέρω ένα κομμάτι από το άκρως ενδιαφέρον και εμπεριστατωμένο άρθρο του Αντώνη Καρακούση στο «Βήμα της Κυριακής» 22/02/2015 με τίτλο «Ο έντιμος συμβιβασμός του κ. Τσίπρα»

‘’Οι περισσότεροι και ιδιαιτέρως εκείνοι που είχαν επενδύσει στη ρήξη δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπήρχαν περιθώρια επίτευξης συμφωνίας. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν γνώριζαν ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ασκούσε εντονότατες πιέσεις στους ομολόγους του.
Ωστόσο, «αυτό που έγινε την Παρασκευή στο Εurogroup ήταν η απομόνωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» λένε κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις. «Και αυτό συνέβη για πρώτη φορά, ήταν μια ιστορική στιγμή» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.
Η αλήθεια είναι ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, έχοντας κατά νου τους συσχετισμούς του προηγούμενου Eurogroup, όπου ο κ. Βαρουφάκης είχε απέναντί του δεκαοκτώ ομολόγους του, πίεζε για αντίστοιχη κατάσταση που θα εκμηδένιζε τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της ελληνικής πλευράς.
Τον καθοδηγούσαν οι ιδεολογικές εμμονές του, ίσως και η εμπάθεια για την αμφισβήτηση που ένιωσε μέσα στο σπίτι του στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον έλληνα ομόλογό του στο Βερολίνο.
Το σχέδιο Σόιμπλε
Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι ο Σόιμπλε είχε εκπονήσει σχέδιο εξόντωσης ή καλύτερα εξουδετέρωσης και ακινητοποίησης της νέας, αριστερής ελληνικής κυβέρνησης.
Εφτασε όμως στο τέλος να συμμαχεί μόνο με τους Ισπανούς και με τους Πορτογάλους μέχρι κάποια ώρα, γιατί κι αυτοί στο τέλος τον εγκατέλειψαν.’’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης