Ο Τρικαλινός Ήρωας του 1974 Reviewed by Momizat on . Ο πεσόντας καταδρομέας της Α` Μοίρας καταδρομών Νάκος Γεώργιος του Κων/νου ο οποίος κατά την επιχείρηση "Νίκη"(21η - 22η Ιουλίου 1974), επέβαινε στο καταρριφθέν Ο πεσόντας καταδρομέας της Α` Μοίρας καταδρομών Νάκος Γεώργιος του Κων/νου ο οποίος κατά την επιχείρηση "Νίκη"(21η - 22η Ιουλίου 1974), επέβαινε στο καταρριφθέν Rating: 0

Ο Τρικαλινός Ήρωας του 1974

Ο Τρικαλινός Ήρωας του 1974

Ο πεσόντας καταδρομέας της Α` Μοίρας καταδρομών Νάκος Γεώργιος του Κων/νου ο οποίος κατά την επιχείρηση “Νίκη”(21η – 22η Ιουλίου 1974), επέβαινε στο καταρριφθέν από φίλια πυρά NORATLAS με κωδικό κλήσης 4 στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Αθώο θύμα ενός τραγικού λάθους η του εμφύλιου σπαραγμού μεταξύ της ΕΛΔΥΚ και των φανατικών οπαδών του Μακαρίου ;

Όσο ο φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός για καθαρά λόγους Εθνικής αξιοπρέπειας, το ερώτημα θα υφίσταται για πολλά χρόνια ακόμη.

Τον πεσόντα τρικαλινό έφεδρο Ανθυπασπιστή Γεώργιο Νάκο υποδέχθηκε μετά από 42 ολόκληρα χρόνια η γενέθλια γη.  Στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου από τις 29 Οκτωβρίου 2016, τα οστά του έφεδρου καταδρομέα θα αναπαύονται στο οστεοφυλάκιο του τοπικού Κοιμητηρίου.

Κων. Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή