"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ο Τρικαλινός βασιλιάς της πατάτας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έχουν τα νεύρα τους….. οι κυρίες της λαϊκής, λόγω της αναδουλειάς και των καταστροφών που υπέστησαν, έχουν και τον αστικό βιοκαλλιεργητή Δημήτρη Τουφεξίδη να επιμένει να ζυγίζει εκεί τις άσπρες του γλυκοπατάτες (της οικογένειας Convolvulaceae), τις οποίες αναπαράγει και καλλιεργεί ο ίδιος. Το εκπληκτικό προϊόν που βλέπετε, είναι αποτέλεσμα του οικιακού κομπόστ, της αραίωσης του εδάφους με τα κατάλοιπα της αποστάξεως των στέμφυλων και του ελεγχόμενου, σταθερού ποτίσματος. Τολμήστε το.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λόγω του ότι, η γνώση πρέπει να μοιράζεται.
  Οι εργασίες αρχίζουν το Φεβρουάριο, βυθίζοντας μία γλυκοπατάτα στο νερό κατά το ήμισυ. Από κάτω βγαίνουν ριζίδια και από πάνω φύτρες, που μόλις μεγαλώσουν τις αποσπούμε και τις βάζουμε πάλι σε νερό. Αποκτούν και αυτές ριζίδια και τις τοποθετούμε σε γλαστράκι με χώμα και αργότερα στο έδαφος. Η λίπανση και το πότισμα αναφέρονται στην ανάρτηση. Χρειάζεται αρκετός χώρος για την εξάπλωση των βλαστών που έρπουν. Η συγκομιδή γίνεται προσεκτικά με τα χέρια.
  Πρόταση μαγειρικής: Ψητή στο φούρνο ως έχει, κόψιμο σε ροδέλες, προσθήκη μελιού και κανέλας. Εάν δοκιμάσετε, θα αποκηρύξετε το …γαλακτομπούρεκο.
  Αρνητικά: από την έναρξη των εργασιών, μέχρι τη συγκομιδή, απαιτεί υπομονή …όνου.

 2. Μπράβο Δημήτρη για τη βιοκαλλιέργεια σου εύχομαι κάθε χρόνο να πας και καλύτερα!!Υ..Γ.Εχεις σχέση με το Τουφεξιδη που είχε μαγαζί με κουμπιά?

  • Αγαπητή κυρία, ευχαριστώ για τις ευχές. Εάν περάσετε από το μαγαζί, σας περιμένει μία γλυκοπατάτα δώρο και ένα …κουμπί.
   Δημήτριος Τουφεξίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης