Ο τρικαλινός υποψήφιος ευρωβουλευτής με το “Σχέδιο Β” του Αλαβάνου Reviewed by Momizat on . Γεννήθηκε το 1955 στην Οιχαλία (Νεοχώρι) Τρικάλων από γονείς αγρότες. Αποφοίτησε από το 6τάξιο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας. Πρωτοετής φοιτητής της Νομικής παίρνει μέρος Γεννήθηκε το 1955 στην Οιχαλία (Νεοχώρι) Τρικάλων από γονείς αγρότες. Αποφοίτησε από το 6τάξιο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας. Πρωτοετής φοιτητής της Νομικής παίρνει μέρος Rating: 0

Ο τρικαλινός υποψήφιος ευρωβουλευτής με το “Σχέδιο Β” του Αλαβάνου

Ο τρικαλινός υποψήφιος ευρωβουλευτής με το “Σχέδιο Β” του Αλαβάνου

Γεννήθηκε το 1955 στην Οιχαλία (Νεοχώρι) Τρικάλων από γονείς αγρότες. Αποφοίτησε από το 6τάξιο Γυμνάσιο Φαρκαδόνας. Πρωτοετής φοιτητής της Νομικής παίρνει μέρος στην αντιδικτατορική φοιτητική Εξέγερση του 1973 στο Πολυτεχνείο, όπου και κινδύνεψε.

Έκτοτε και για σαράντα χρόνια συνεχίζει ασταμάτητα την κοινωνική και πολιτική του δράση. Αρχικά στην Αθήνα (φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ), όπου δίνει ιδιαίτερες μάχες για τη δημοκρατική και επαναστατική ανανέωση του κομμουνιστικού κινήματος, και από αρχές της δεκαετίας του ’90 στα Τρίκαλα, όπου συνεχίζει ν’ ασκεί τη δικηγορία.

Δραστηριοποιείται μέσα από τον Συνασπισμό και κατόπιν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συγκρούεται κατ’ επανάληψη με τους κομματικούς μηχανισμούς, τις συμβιβασμένες και αδιέξοδες πολιτικές τους. Διαφωνεί με την αυτοδιάλυση και την ενσωμάτωση της ΚΟΕ στον ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρεί. Πολέμησε για χρόνια στα Τρίκαλα τον «δαμανακισμό» και την παραδομένη αριστερά.

Πρωταγωνιστεί στη δημιουργία και συμμετέχει ενεργά σε πάσης φύσεως ριζοσπαστικές κινήσεις και κινήματα (δημοτικά, αντιπολεμικά, οικολογικά, πόλης, διόδια, χαράτσια, κατά διακοπών ρεύματος και νερού, πλειστηριασμών κ.λπ.). Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής κατά των Διοδίων και νομικός της σύμβουλος.

Αμέσως μετά την πτώση της χούντας, την άνοιξη του 1975 συμμετέχει μαζί μ’ άλλους Νεοχωρίτες φοιτητές της Αθήνας στην ίδρυση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου «Η ΟΙΧΑΛΙΑ», που έφερε το ομηρικό όνομα «Οιχαλία» στο προσκήνιο και άνοιξε τον δρόμο για την μετέπειτα μετονομασία της κωμόπολης. Εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Μ.Ε.Σ. «Η ΟΙΧΑΛΙΑ», ενός Συλλόγου που εδρεύει στο Νεοχώρι, αριθμεί εκατοντάδες μέλη και αναπτύσσει έντονη μορφωτική, πολιτιστική και δημοκρατική – διαφωτιστική δράση στην κωμόπολή μας την τριετία 1975-1978. Συμμετέχει ενεργά στην έκδοση του περιοδικού «Η ΟΙΧΑΛΙΑ».

Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Οιχαλίας επί οκτώ συναπτά έτη (1992-2000). Ο Γ.Σ. Οιχαλίας, που λειτουργούσε με επιτυχία από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, επί των ημερών της προεδρίας του έφτασε στην κορυφή. Πήρε το Πρωτάθλημα Ελλάδας στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη Παίδων το 1994 στην Αθήνα (μοναδική περίπτωση για χωριό στην ιστορία του αθλητισμού), ενώ ανέδειξε αρκετές ατομικές περιπτώσεις πρωταθλητών Ελλάδας στον στίβο και την πάλη, συγχρόνως δε είχε και διεθνείς επιτυχίες.

Από αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα του και την αλήθεια, ως ενεργός πολίτης και δικηγόρος αφιέρωσε πολύ χρόνο και κόπο για ν’ αποκαλυφθούν μερικά απ’ τα διάσημα σκάνδαλα και τις πρωτοφανείς παρανομίες της «Οιχαλίας των Σκανδάλων» (2002-2010, όπως έγινε ευρύτερα γνωστή η άμοιρη κωμόπολη) και να απονεμηθεί η δικαιοσύνη.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής, νομαρχιακός σύμβουλος και δήμαρχος Τρικάλων.

Αρθρογραφεί, από ριζοσπαστικές πάντα θέσεις, στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο.

Με τη δράση του, συνέβαλε σημαντικά στην επίλυση προβλημάτων των πολιτών και κυρίως την πολιτική αφύπνιση και ενεργοποίηση του κόσμου της εργασίας. Όλη η δράση του είναι ένας ασταμάτητος αγώνας κατά του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος που εκμεταλλεύεται άγρια τον λαό και τον υποδουλώνει πνευματικά. Ενός συστήματος που λεηλατεί και νεκρώνει την πατρίδα μας, προς όφελος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

«Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του δεν έχουν δική τους πατρίδα. Για πατρίδα τους έχουν τη δική μας πατρίδα» δηλώνει συχνά ο ίδιος.

«Οι Τρικαλινοί έχουν να ψηφίσουν. Ψηφίζουν τον δικό τους άνθρωπο, τον Χρήστο Σταμόπουλο, που τον βλέπουν κάθε μέρα στους αγώνες και τα κινήματα», είπε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Τρίκαλα (14/4/2014) ο Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος του ΣΧΕΔΙΟΥ Β.

Αφήστε το σχόλιο σας