"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Ο “Τσοκολάτας” της Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές της δεκαετίας του 80`μια ηρωική μορφή ξεπρόβαλε από τους δέκτες της τότε κρατικής τηλεόρασης και πρωταγωνιστούσε στα όνειρα των παιδιών, αντί για το “Μπλεκ” και το “Μικρό ήρωα”.


Ήταν ο “Τσοκολάτας Carnation ” στη πρωτοποριακή για την εποχή διαφήμιση του ομώνυμου προιόντος, που έσωζε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από του χάρου τα δόντια, μια όμορφη κοπέλα επ ονόματι “Λόλα”.


Πέρασαν χρόνια και ζαμάνια από τότε και τα ΜΜΕ από μετρημένα στα δάκτυλα, έγιναν χιλιάδες και πανίσχυρα, με το διάσημο Αμερικανό ποιητή Allen Ginsberg να μας υπενθυμίζει ανήσυχος κάπου στο 1995, ότι “Οποιος ελέγχει τα Media και την εικόνα, ελέγχει το πολιτισμό”.


Ψιλά γράμματα θα μου πείτε αυτά που είπε ο “Γιάνκης”, για το περιούσιο λαό που θεωρεί τον εαυτό του απόγονο αυτών που εφηύραν την έννοια του “Πολιτικού Μέτρου”.


Άλλωστε ο ίδιος ο αρχαίος μυθοποιός Αίσωπος, αναφέρεται περιπαιχτικά και διακωμωδώντας ένα δημόσιο πρόσωπο με υπέρμετρη έπαρση και αλαζονεία : “«Πω-πω, σκόνη που σήκωσα..!», είπε και η μύγα που καθόταν στο πίσω μέρος του άρματος”,  ενώ πολύ αργότερα ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Λα Ροσφουκό είχε αναφωνήσει : “Δεν γίνεται κανείς γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει”.

Επανερχόμενοι στα τωρινά και στα ημέτερα, όπου ο τόπος έχει τη τύχη να απολαμβάνει εσχάτως πολλές θρυλικές μορφές στο δημόσιο βίο, σαν τον λίαν αγαπητό και δικό μας Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, που τα ιδιωτικά πια και “έγκυρα” ΜΜΕ, φροντίζουν “ανιδιοτελώς” το πόπολο να μαθαίνει τα κατορθώματά του, όπως η ηρωική προχθεσινή διάσωση της σκυλίτσας(δεν γνωρίζω αν άκουγε κι αυτή στο όνομα “Λόλα¨) από βέβαιο πνιγμό.


Το μόνο πάντως σίγουρο, είναι ότι ο famous αυτοδιοικητικός όταν κάποτε αποφασίσει να αποσυρθεί από τα κοινά(να χάσει εκλογές αποκλείεται), το περιμένει μια θέση φύλακα – Σερίφη οικόσιτων ζώων που απειλούνται από τους λύκους στη Πάρνηθα και συγκεκριμένα στο καταφύγιο του Μπάφι..!

Κώστας Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης