Παρά τα τελευταία τραγικά περιστατικά με ασθενείς σε Σάμο, Κω, Κρήτη και Μαγνησία, τα οποία αποδεικνύουν την εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που η Νέα Δημοκρατία παραδίδει βήμα – βήμα στους ιδιώτες, ο υπουργός Υγείας επιμένει να σφυρίζει αδιάφορα.
Και όχι μόνο αυτό αλλά προσπαθεί να παρουσιάσει τις καταγγελίες ως ψευδείς στο πλαίσιο προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης. Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε πως δεν θα ακούσουμε ότι κάθε μέρες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται την υγειά τους μέσα στα νοσοκομεία αλλά δεν τοποθετήθηκε για τις παραιτήσεις στο νοσοκομείο της Σάμου, όπου η τελευταία παιδίατρος εμφάνισε συμπτώματα ισχαιμικού επεισοδίου έπειτα από 20ήμερη εφημερία.
Δεν πέθανε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, έπαθε ανακοπή Κυριακή σε ταβέρνα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ για το επείγον περιστατικό με έγκυο σε χωριό της Πρέβεζας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα παραδεχόμενος ότι η πλησιέστερη διαθέσιμη μονάδα εντατικής φροντίδας νεογνών ήταν στη Λάρισα.
Τέλος, δεν απάντησε στην ερώτηση για το τί σκοπεύει να κάνει για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού εκτός από το να δηλώνει ότι δεν γίνονται προσλήψεις, επειδή δεν ανταποκρίνονται οι υγειονομικοί στις προκηρύξεις. Δεν είπε κουβέντα για ενίσχυση του ΕΣΥ ή αύξηση των μισθών αλλά αντίθετα, παραπονέθηκε πώς δεν ακούει ούτε ένα μπράβο. «Είναι μονάδα που έφτιαξα εγώ, δεν υπήρχε στη Λάρισα. Είπε κανένας ρε Γεωργιάδη μπράβο που έφτιαξες Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στη Λάρισα;» ανέφερε.
Έτσι Υπουργέ μου. Μπράβο σου.Όρμα στα βοθροκάναλα που δεν παρουσιάζουν το τιτάνιο έργο σου.
Και ρώτα τα …κουμουνια (sic) είχατε νοσοκομεία …στα (ξαναsic) Γκουλάγκ;
Πολύ λίγοι αντιλαμβάνονται καί βλέπουν αυτό πού συμβεί σε λίγα χρόνια στην υγεία. Στα περισσότερα νοσοκομεία, στην επαρχία δε σε όλα, θα υπάρχει η απόλυτη κατάρρευση. Η έλλειψη πολλών ειδικοτήτων, κύρια όμως των παθολόγων εκεί οδηγεί. Η δικαιολογία ότι γίνονται προκηρύξεις, αλλά οί γιατροί δεν έρχονται έχει εξήγηση. Την γνωρίζουν οί αρμόδιοι, όχι μόνο οί σημερινοί. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ καί δεκαπέντε χρόνια, αλλά όλοι υπολόγιζαν ότι θα σκάσει στον επόμενο. Τώρα ήρθε η ώρα πού καταρρέουν ένα-ένα τα επαρχιακά νοσοκομεία. Κάπως έτσι γινόταν καί στην Ρουμανία, αλλά το έλυσαν. Ας μην υπολογίζουν οί οικονομικά ισχυροί στην προσφυγή στον ιδιωτικό τομέα γιατί το επείγον μόνο στα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζεται, στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις δεν υπάρχουν καν ιδιωτικά. Επιπλέον καί τα ιδιωτικά θα έχουν έλλειψη κάποιων ειδικοτήτων γιατί δεν τις επιλέγουν οί νέοι γιατροί. Κανένας πλέον δεν μπορεί να πεί ότι δεν γνώριζε καί σχεδόν κανένας δεν είναι άτρωτος σε θέματα υγείας.