Ο Φούχτελ στο υπουργείο Παιδείας για…ιδιωτικό ΙΕΚ Reviewed by Momizat on . Την πύλη του υπουργείου Παιδείας πέρασε σήμερα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ. Σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδεία Την πύλη του υπουργείου Παιδείας πέρασε σήμερα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ. Σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδεία Rating: 0

Ο Φούχτελ στο υπουργείο Παιδείας για…ιδιωτικό ΙΕΚ

Ο Φούχτελ στο υπουργείο Παιδείας για…ιδιωτικό ΙΕΚ

Την πύλη του υπουργείου Παιδείας πέρασε σήμερα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Κουκοδήμο, για να συζητήσουν για την επαγγελματική εκπαίδευση της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ο Φούχτελ ζήτησε την ίδρυση στη σχολή ενός ιδιωτικού ΙΕΚ. Η συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

«Συζητήθηκε η ίδρυση στη Γερμανική σχολή ενός ιδιωτικού ΙΕΚ το οποίο είναι ένα αίτημα περίπου ενός χρόνου. Δουλεύεται από τους υπηρεσιακούς για να τους δώσουμε την άδεια. Το ΙΕΚ θα έχει 56 δομές. Εμείς του είπαμε ότι το πρόγραμμα πρέπει να εντάσσεται στην ελληνική νομοθεσία και να εφαρμοστούν τα κριτήρια που έχουμε για τη γαλλογερμανική συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Π», ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Κουκοδήμος.

«Αντίστοιχο ΙΕΚ έχουμε και στον Πειραιά. Συμφωνήσαμε για 16 αντίστοιχα ΙΕΚ γερμανικά και δικά μας για να υπάρξει συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με αντίστοιχες επισκέψεις φοιτητών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την ικανοποίηση μόνο του 8,99% των αιτήσεων… Φαινομενικά, δεν εχουν σχέση τα δύο γεγονότα. Ουσιαστκά, όμως, έχουν. Διότι το υπουργείο με χαρά συζητά για τα ΙΕΚ, ενώ εκπαιδευτικοί απολύονται ή καλούνται να υπηρετήσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

(Με πληροφορίες από το pontiki.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή