Ο “φόβος και ο τρόμος” των Τρικαλινών και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι στρατιώτες του Reviewed by Momizat on . Έψαχνα τη φωτογραφία του εικονιζόμενου ταγματάρχη των Ες–Ες Βέρνερ Μάτζντορφ για πάνω από 10 χρόνια. Τελικά τη βρήκα στις σελίδες του αξιολογότατου βιβλίου του Έψαχνα τη φωτογραφία του εικονιζόμενου ταγματάρχη των Ες–Ες Βέρνερ Μάτζντορφ για πάνω από 10 χρόνια. Τελικά τη βρήκα στις σελίδες του αξιολογότατου βιβλίου του Rating: 0

Ο “φόβος και ο τρόμος” των Τρικαλινών και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι στρατιώτες του

Ο “φόβος και ο τρόμος” των Τρικαλινών και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι στρατιώτες του

Έψαχνα τη φωτογραφία του εικονιζόμενου ταγματάρχη των Ες–Ες Βέρνερ Μάτζντορφ για πάνω από 10 χρόνια. Τελικά τη βρήκα στις σελίδες του αξιολογότατου βιβλίου του κ Χρήστου Τσιόλα που μόλις κυκλοφόρησε με τον τίτλο «ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ».

 

Ο Μάτζντορφ ήταν ο επικεφαλής της γερμανικής δύναμης, η οποία στις 18 Οκτωβρίου 1943 πυρπόλησε την Καλαμπάκα και στη συνέχεια τα χωριά Καστανιά, Βεντίστα, Δολιανά, Κρανιά, Πολυθέα και Καλλιρρόη.

Στο διάβα τους οι στρατιώτες του Μάτζντορφ πυρπόλησαν περί τα 1200 σπίτια και σκότωσαν 89 κατοίκους των χωριών αυτών. Στις επόμενες αναρτήσεις μου θα περιγράψω δύο από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που διέπραξαν οι στρατιώτες του στη διάρκεια της επιδρομής τους.


Σημ. Στο 490 σελίδων βιβλίο του κου Τσιόλα θα βρείτε επίσης αναλυτικές πληροφορίες για τις κατοχικές δυνάμεις στη Θεσσαλία (κατανομή, δυναμικότητα) όπως και για τους συνεργάτες των κατακτητών.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή