"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Ο Χατζηγάκης προσπαθεί να δικαιολογήσει Καραμανλή και εαυτόν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέσω του ΒΗΜΑ FM  απάντησε την Τρίτη ο πρώην υπουργός και βουλευτής Τρικάλων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, για τις αγροτικές επιδοτήσεις που δόθηκαν τον Ιανουάριο του 2009 στους Έλληνες αγρότες. Συγκεκριμένα, ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης  μίλησε στους Βασίλη ΧιώτηΝότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση αυτή η ενίσχυση που δόθηκε στους αγρότες δεν ήταν παράνομη.

 «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν αυτά ήταν παράνομα» είπε ο κ. Σ. Χατζηγάκης «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώθηκε και οι άδειες δόθηκαν πολύ αργότερα από την ενημέρωση. Υπάρχουν και φωτογραφίες όπου εγώ με την κυρία Κοέλ τα συζητήσαμε. Σας θυμίζω ότι ήταν μια περίοδος που η Ελλάδα φλεγόταν τότε και η απάντησή μας ήταν σαφής: ότι οι πόροι ήταν ελληνικοί και δεν υπήρχε θέμα επιστροφής των χρημάτων και αν επιστρέφονταν, θα πήγαινε λάθος όλη η διαδικασία, αφού θα έπρεπε να πάνε στον προϋπολογισμό. Ο ίδιος ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι δεν ήταν παράνομα, οπότε πώς έφτασε η Επιτροπή στο σημείο να πει «δώστε πίσω τα χρήματα»; Ευρωπαϊκά και εσωτερικά, ήταν βεβαιωμένα. Τι να κάνει ο υπουργός;».

Ο κ. Σ. Χατζηγάκης συνέχισε τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. «Δεν πρέπει να επιστραφούν αυτά τα χρήματα»απάντησε σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων που είπαν ότι «αυτοί που τα δίνουν δηλαδή, είναι κορόιδα;».

«Πάντοτε ο δημόσιος κορβανάς» συνέχισε ο πρώην υπουργός « ενισχύεται από τον φορολογούμενο. Επομένως, γιατί να τα δώσουμε; Να μην τα δώσουμε πουθενά, αφού δεν τα δώσαμε στο κράτος. Είναι λογική, δηλαδή, αυτή; Να καταλύσουμε κάθε έννοια κοινωνικού κράτους! Αλλά επειδή υπάρχει το Μνημόνιο και αυτό το κλίμα των Γερμανών και των αγορών και των νεοφιλελεύθερων ιδεών, φτάνουμε σε ένα σημείο ο ένας να τρώει τον άλλον. Γιατί, βρε παιδιά; Είναι κακό αυτό και λυπάμαι, διότι διάφοροι γιαλαντζί αριστεροί έχουν βγει και έχουν ξιφουλκήσει υπέρ του Μνημονίου και κατά του κοινωνικού κράτους και μάλιστα και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ βγαίνουν και κάνουν ερωτήσεις γιατί δώσαμε χρήματα στους αγρότες. Μα, είναι δυνατόν; Σας είπα: η κυβέρνηση έδωσε τα χρήματα και εφήρμοσε μια πολιτική σύννομη, όχι παράνομη, η οποία βοήθησε μια κοινωνική ομάδα που τη στιγμή εκείνη βούλιαζε.»

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης