"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ο χορός στις όχθες του Ληθαίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Μια ιδιαίτερη και μοναδική βραδιά, συντροφιά με την δημοτική παράδοση οργανώνει το Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας «Απόλλων» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Θανάση Παπαγεωργίου, σε ένα όμορφο χώρο στο θεατράκι του Ληθαίου ποταμού (όπισθεν ενορίας Αγίου Κωνσταντίου), Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 8.30 μμ. 

Το Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας «Απόλλων» και ο χοροδιδάσκαλος Θανάσης Παπαγεωργίου, με γνώση της παράδοσης και του χορού, με αγάπη και σεμνότητα μεταφέρει στις γενιές τα στοιχεία του πολιτισμού μέσα από το χορό, την μουσική και την έκφραση.

Έξαλλου, ο χορός είναι η πιο άμεση έκφραση των ανθρωπίνων συναισθημάτων και ο λαός εκφράζει την ψυχή του, μέσα από τον χορό. Παράλληλα ο χορός κλείνει μέσα του τον πολιτισμό της κοινωνίας: η κίνηση, η γλώσσα, η μουσική, το τραγούδι, η φορεσιά αποτελούν πολιτισμικά στοιχεία. Επιπλέον το σώμα συμμετέχει ολοκληρωτικά στην έκφραση της ψυχής, και τα δυό τους συμβαδίζουν σε μια αισθητική ενότητα, εκφράζοντας την χαρά αλλά και τους καημούς και τα βάσανα του λαού.  Τέλος, η κοινωνική διάσταση του χορού, είναι εξίσου σημαντική αφού αποτελεί χαρακτηριστικό της κάθε ομάδας και από την άλλη προετοιμάζει τα νεώτερα μέλη της για την ένταξη στην κοινωνία.

Σε ένα ειδυλλιακό αλλά και ιστορικά πολιτισμικό σημείο, όπου διαστρώνονται ετερόκλητα στοιχεία πολιτισμού και που συμπλέουν με το υγρό στοιχείο του Ληθαίου ποταμού, η παράδοση θα συναντήσει τους θεατές. Οι χορευτές των σχημάτων θα χορέψουν πάνω στο νερό του Ληθαίου, προσφέροντας μια μοναδική και διαφορετική εμπειρία στους θεατές.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα χορευτικά: Απόλλων Τρικάλων, Δεσκάτης Γρεβενών, Θεσσαλικού κάμπου Καρδίτσας, Δ΄ ΚΑΠΗ Δήμου Τρικκαίων, Σύλλογος Γυναικών Αμπελακίων.

Η εκδήλωση τέλει υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης