Ο Χρήστος Γιανναράς στη Λάρισα Reviewed by Momizat on . O Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και τη Δ/νση Κοινωνικών Δράσεων, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευ O Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και τη Δ/νση Κοινωνικών Δράσεων, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευ Rating: 0

Ο Χρήστος Γιανναράς στη Λάρισα

Ο Χρήστος Γιανναράς στη Λάρισα

O Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και τη Δ/νση Κοινωνικών Δράσεων, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας Χρήστου Γιανναρά. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας κ. Αθ. Καρατόλιας.

Στο έργο του τιμωμένου θα αναφερθεί ο τρικαλινός, διακεκριμένος φιλόλογος Ευθύμιος Κουφογάννης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου. Θα ακολουθήσει ομιλία του Χρήστου Γιανναρά με θέμα «Η Ελλάδα σήμερα : κρίση ή παρακμή;»

Ο Χρήστος Γιανναράς καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στη Βόννη και στο Παρίσι. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St.Vladimir s Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης. ΄Εχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια του Παρισιού , της Γενεύης, της Λωζάνης, της Κρήτης. ΄Εχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο .Πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές γλώσσες.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Αφήστε το σχόλιο σας