«Πάγωσε» – ίσως και οριστικά – το θέμα της συγχώνευσης των ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας. Reviewed by Momizat on . Παρά τα γεγονός ότι στις 3 Ιουλίου τέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο για τις συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Παρά τα γεγονός ότι στις 3 Ιουλίου τέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο για τις συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Rating: 0

«Πάγωσε» – ίσως και οριστικά – το θέμα της συγχώνευσης των ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας.

«Πάγωσε» – ίσως και οριστικά – το θέμα της συγχώνευσης των ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας.

Παρά τα γεγονός ότι στις 3 Ιουλίου τέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο για τις συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Στερεάς και μέσα σε δύο εβδομάδες θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, προκειμένου να μπει στη φάση του Νομοσχεδίου, οι έντονες αντιδράσεις και οι διαφωνίες δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Έτσι, προς το παρόν το θέμα των συνεργειών μεταξύ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των δύο ΤΕΙ, φαίνεται να μπαίνει στην άκρη καθώς το Υπουργείο Παιδείας έχει ρίξει το βάρος στα ιδρύματα που έχουν καταλήξει και προχωρά εκεί με γοργούς ρυθμούς.

Η συνένωση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων (περνά σήμερα από την ολομέλεια), όπως και η συμφωνία για το νέο σχήμα που θα περιλαμβάνει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και τα ΤΕΙ Κεντρικής και Αν. Μακεδονίας Θράκης, είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Το ΤΕΙ/Θ έχει ένα επιπλέον λόγο να ελπίζει ότι θα κατορθώσει να πορευτεί μόνο του με αναβάθμιση του ΤΕΙ σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, αφού η Κρήτη έχει ανοίξει τον δρόμο.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι να αναβαθμίσει το ΤΕΙ Κρήτης σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, εξέλιξη θετική για το ΤΕΙ Θεσσαλίας αφού δημιουργεί προηγούμενο.

«Το Υπουργείο αυτή την περίοδο προχωρά με τα ιδρύματα που έχουν καταλήξει, Λάρισα, Πάτρα, Κρήτη και Κοζάνη πάμε παραπίσω.

Για τη Λάρισα ελπίζουμε οριστικά πίσω.

Η περίπτωση της Κρήτης θα δημιουργήσει πεπατημένη που θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε».

Νατάσα Πολυγένη (Ελευθερία)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή