Πάντρεψαν τον Πολιτισμό με την Παράδοση στην Κρήνη Reviewed by Momizat on . Η πλατεία του δ.δ. Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας γέμισε ζωντάνια, από μουσική και χορούς που κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Σε μια εξαιρετικά Η πλατεία του δ.δ. Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας γέμισε ζωντάνια, από μουσική και χορούς που κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Σε μια εξαιρετικά Rating: 0

Πάντρεψαν τον Πολιτισμό με την Παράδοση στην Κρήνη

krhni
Η πλατεία του δ.δ. Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας γέμισε ζωντάνια, από μουσική και χορούς που κράτησαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Σε μια εξαιρετικά όμορφη και εντυπωσιακή γιορτή που διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης, οι κάτοικοι αντάμωσαν με την παράδοση, με τα ήθη και τα έθιμα και το σημαντικότερο την ιστορία.

Μια ιστορία που μένει χαραγμένη στις μνήμες των παλιότερων και σήμερα αποτελεί την παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Μια εκδήλωση όπου τα νιάτα συνάντησαν τα γηρατειά, σμίγοντας κατ’ αυτό το τρόπο το παρελθόν με το μέλλον του χωριού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης τα είχε όλα. Μοναδική παραδοσιακή ορχήστρα που συνόδευε τα χορευτικά τμήματα των γυναικών, των παιδιών, των εφήβων, των ενηλίκων και του χορευτικού του Συλλόγου «Τρίκκη» τα οποία αποτελούνται από δεκάδες χορευτές.

Λίγο αργότερα ο χώρος της πλατείας της Κρήνης παραδόθηκε στους επισκέπτες και στους κατοίκους που ξεφάντωσαν μέχρι πρωίας υπό τους ήχους λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιών.

Σε ειδικό χώρο που είχε δημιουργηθεί μέλη του Συλλόγου προσπάθησαν να ζωντανέψουν τις μνήμες με έκθεση φωτογραφιών όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να δουν στιγμές από το παρελθόν του χωριού.

Μιας εκδήλωσης που προσπάθησε και κατάφερε μέσω των μελών του να προάγει και να προβάλει τον τόπο τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις. Μια εκδήλωση που είχε ως στόχο και πέτυχε να συσφίξει σχέσεις μεταξύ των κατοίκων.

http://krinitrikalon.gr/

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή