“Πάρτε θέση για το φράγμα Μεσοχώρας” Reviewed by Momizat on . Ανοικτή επιστολή προς τους υποψήφιους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πύλης Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών οι υποψήφιοι του Δήμου Πύλης άρχισα Ανοικτή επιστολή προς τους υποψήφιους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πύλης Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών οι υποψήφιοι του Δήμου Πύλης άρχισα Rating: 0

“Πάρτε θέση για το φράγμα Μεσοχώρας”

“Πάρτε θέση για το φράγμα Μεσοχώρας”

Ανοικτή επιστολή
προς τους υποψήφιους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πύλης

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών οι υποψήφιοι του Δήμου Πύλης άρχισαν να περιοδεύουν τα χωριά και να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους. Η ασάφεια και οι γενικότητες όμως αυτών καθώς και οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων σε επαφές με τους πολίτες, επιβάλλουν ξεκάθαρες θέσεις.
Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος πύλης είναι και αυτό της τύχης της Τ.Κ. Μεσοχώρας από τη λειτουργία του ομώνυμου φράγματος.

Ήδη ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι υπέρ της δημιουργίας του φράγματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Μεσοχώρα.
Ο Συνδυασμός «Πρώτα ο άνθρωπος» στο πρόγραμμά του γράφει: «6. …Λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας, εφόσον αυτό έχει διαχωριστεί από το σύνολο της εκτροπής του Αχελώου .…»
Ο συνδυασμός «Ξεκίνημα Δημιουργίας» επικαλείται δήλωση του κ. Κουφογάζου
« … Οι τοπικές κοινωνίες έχουν το λόγο τους, δεν μπορώ να αποφασίζω σε κάποια στιγμή εγώ ερήμην των Μεσοχωριτών …..»

Καλούνται λοιπόν οι υποψήφιοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση και όχι μεσοβέζικες προτάσεις όπως: Να λειτουργήσει το φράγμα, να σωθεί και η Μεσοχώρα. Η ίδια η κατασκευή του φράγματος αλλά και ο νόμος 3734/2009, το αποκλείουν. Έτσι λοιπόν:

  1. Πώς τοποθετούνται στην απειλή αφανισμού της Μεσοχώρας από τη λειτουργία του φράγματος; Γιατί το να μιλούν για την άμεση λειτουργία του φράγματος και να μην αναφέρονται στην τύχη της Μεσοχώρας, είναι υποκριτικό. Ποια είναι γι αυτούς η προτεραιότητα, το φράγμα ή η Μεσοχώρα;
  2. Είναι διατεθειμένοι, ενώ παραλαμβάνουν 43 Τοπικές Κοινότητες να παραδώσουν 42, για το υποτιθέμενο καλό των υπολοίπων; Θα είναι αυτοί, μαζί με την Δημοτική τους ομάδα, που θα συνηγορήσουν στον αφανισμό ενός ιστορικού χωριού; Θα γίνουν οι γονείς που θα  «πνίξουν» ένα παιδί τους για την πιθανότητα να ζήσουν τα υπόλοιπα καλύτερα;
  3. Θα είναι εκπρόσωποι της Τ. Κ. Μεσοχώρας ή της Τ. Κ. Μεσοχωριτών ενεργώντας κατά τα συμφέροντα κάποιων; Ας μην κρύβονται πίσω από τις κοινωνίες και τις όποιες συγκυριακές πλειοψηφίες. Τα ιστορικά (όπως και τα φυσικά ) αγαθά δεν μπορεί να μπαίνουν στην κρίση συγκυριακών πλειοψηφιών. Οι Μεσοχωρίτες, έρχονται και παρέρχονται, όπως και τα συμφέροντά τους. Η Μεσοχώρα όμως είναι μια ιστορική πραγματικότητα δεκάδων χρόνων, με δικαίωμα να συνεχίσει να υπάρχει. Και οι θεσμοί πρέπει να την προστατεύουν. Άλλωστε η διοίκηση αποφασίζει διαχρονικά και όχι συγκυριακά.

Οι εκλογές πλησιάζουν και οι Μεσοχωρίτες πρέπει να ξέρουν με ποιον θα πάνε και ποιους θα ….. μαυρίσουν.

Καλαντζής Θανάσης
Μεσοχώρα

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή