"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.8 C
Trikala

Πάρτυ Αισχροκέρδειας, Διαφθοράς και Διαπλοκής – του Κώστα Πατέρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είμαστε στην ευθεία, για να στηθούν οι κάλπες και δεν μένουν παρά 40 ημέρες…. Φωτιά έως τις Εκλογές.


Ο Πρωθυπουργός όσο πάει και βυθίζεται καθημερινά στη «χαβούζα» των σκανδάλων.
Το φαινόμενο αυτό μοιάζει σαν την Λερναία Ύδρα του Ηρακλή.


Έτσι κοντά στα σκάνδαλα έρχεται και ο εφιάλτης της πρώτης Κυριακής, με την απλή αναλογική.
Η αυτοδυναμία, που… ονειρεύονταν ο Μητσοτάκης είναι «όνειρο» απατηλό, ενώ για την δεύτερη Κυριακή εάν γίνει, που δεν θα γίνει, απαιτείται ένα 37%, πράγμα όχι δύσκολο αλλά ακατόρθωτο, για όλα τα κόμματα εξουσίας.


Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια ο Πρωθυπουργός κυβέρνησε αυταρχικά, και μερικές φορές ο τρόπος, που άσκησε την εξουσία άγγιξε τα όρια της Απολυταρχικής… Διακυβέρνησης.


Έκανε επιλογές προσώπων και πολιτών με τρόπο, που ήταν απαράδεκτος, όπως ο «Ηλικιακός Ρατσισμός», τα συγγενικά του πρόσωπα και τα ξένα προς την Ν.Δ.


Δεν τήρησε τις υποσχέσεις, που έδωσε προεκλογικά, για Αξιοκρατία, Διαφάνεια και ‘Ιση μεταχείρηση των πολιτών.
Απαξίωσε τους θεσμούς, βάζοντας πρόσωπα που δεν είχαν καμία σχέση, με την … καρέκλα που έπιασαν.
Έχασε το στοίχημα με την Οικονομία, με την Υγεία και με την Παιδεία, ενώ βουλευτές, στελέχη και σύζυγος Υπουργού έστηναν εταιρείες… μπαταξιονάλ.
Υποσχέθηκε αλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την τροποποίηση του Νόμου Κατρούγκαλου, για τους εργαζομένους και τους Συνταξιούχους, και τον φόρο
επιτηδεύματος. Δεν έκανε, όμως, τίποτε.


Δεν μπόρεσε να ελέγξει την ενέργεια και πήρε τα δις ευρώ από τις τσέπες των πολιτών και τα έδωσε στους Ολιγάρχες, τους φίλους του.


Έκανε υποχείρια όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. και πρόσεξε, πώς θα ενισχύσει «το Σύστημα» και όχι πως θα οφελείσει την κοινωνία.


Έτσι έχουμε πάρτυ Αισχροκέρδειας, Διαφθοράς και Διαπλοκής.
Και για να δώσουμε μια πραγματική διάσταση της Αγοράς και της Ακρίβειας πρέπει να θυμηθούμε ότι το 2008 η βενζίνη είχε ΕΝΑ ευρώ και σήμερα ίσως να πέρασε τα ΔΥΟ ευρώ. Το ψωμί, το ίδιο
έτος, είχε 2.08 και σήμερα έχει 3.22.


Δεν γίνεται λόγος για τα γαλακτοκομικά, γιατί πολλές οικογένειες δεν τα προμηθεύονται αλλά απλώς τα … μυρίζουν. Την ίδια στιγμή τα ενοίκια… έχουν πετάξει.

Η σπατάλη των δισεκατομυρίων, σε ανθρώπους του συστήματος, πάνε… καπνός, ενώ βγάζουν σε πλειστηριασμούς τα σπίτια των φτωχών και ανήμπορων πολιτών.


Με κουπόνια και με τα ψίχουλα των επιδοτήσεων δεν ζει καμία κοινωνία.


Η φυσιογνωμία της Ν.Δ. άλλαξε ριζικά και η «πολύχρωμη» κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι σαν την Κουρελού του … Καραγκιόζη.

Οι πρωτοφανείς υποσχέσεις του Πρωθυπουργού δεν πείθουν πλέον, γιατί ισχύει αυτό που έλεγε ο Αριστοφάνης (445-386 π.Χ.) στο έργο του «πλούτου» ότι «ου με πείσεις καν με πείσεις».

Αυτό φαίνεται και από τις μέχρι τώρα πολιτικές συγκεντρώσεις της Ν.Δ. του Μητσοτάκη, όχι του Καραμανλή, όπου συμμετέχουν τα κυβερνητικά στελέχη, με τους κρατικοδίαιτους συνεργάτες, και τους
εξωτερικούς συμβούλους.


Μόνο 4.000 είναι οι μετακλητοί με πολύ παχυλούς μισθούς και ενδεχομένως και με κανένα προσόν, πλην του «κομματικού Στρατιώτη».


Τα τηλέφωνα πήραν… φωτιά και για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Λάρισα, όπου είπε πολλά «Θα» αλλά έκλεισε και τον δρόμο στους Δημάρχους και στους Αντιπεριφερειάρχες, που
ήθελαν να … μετακομίσουν στην Κεντρική πολιτική σκηνή.


Κρίμα, γιατί έχουν και τόσα πολλά… προσόντα. Πάντως με την στημένη συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο «γελάει και το παρδαλό κατσίκι!».


Δεν υπάρχει λοιπόν αυθόρμητη προσέλευση των πολιτών στις συγκεντρώσεις και το ακροατήριο φαίνεται ναναι … περιφερόμενο.
Στην κοινωνία υπάρχει ένα βαρύ κλίμα και οι πολίτες δεν γνωρίζουν ακόμη «εάν αξίζει να ζουν ή να μην ζουν».
Γι’ αυτό το κλίμα μοιάζει με καζάνι… που βράζει, μιας και ο Λαός γνωρίζει πως την σημερινή τραγική κατάσταση την έφεραν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.


Η αποσυσπείρωση στην Ν.Δ. είναι φανερή και αυτό το έδειξε και η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, τον οποίον, η Βόρεια Ελλάδα, σε ποσοστό 70%, τον θεωρούσε πολιτικό κεφάλαιο.

Όχι γιατί δεν έκανε και αυτός χοντρά λάθη αλλά γιατί δεν ήταν ούτε πατριδοκάπηλος, ούτε προδότης των Αρχών και την Αξιών της πατρίδας της Εκκλησίας και της Οικογένειας.


Οι κρυφές δημοσκοπήσεις σπέρνουν πανικό στην Ν.Δ. του Μητσοτάκη, ο οποίος ψάχνει για σωσίβιο σ’ ανθρώπους, που οι Δεξιοί ψηφοφόροι τους έχουν γυρίσει την πλάτη προ ετών. «παρήλθεν η νυξ των πλανήτων μεν λόγων» δηλ πέρασε ο καιρός που λέγονταν τα ψέμματα, όπως λέγει ο Αρχαίος φιλόσοφος.
Οι πολίτες ψωμοζούν και στην Ν.Δ…. σφάζονται και μοιράζουν Υπουργεία.
Όσο για την απόδοση της Ελληνικής Υπηκοότητας στα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, μετά τις Εκλογές αυτό είναι το τελευταίο… ανέκδοτο του Μητσοτάκη, που θέλει να κλέψει την
ψήφο, αυτών που πιστεύουν στο θεσμό στης Βασιλείας.
Οι Βασιλείς, οι Πρωθυπουργοί και οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας δεν είναι ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Τέλος όσα έγραψε πρόσφατα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, θυμίζουν αυτά, που λέγει μια παροιμία, ότι «η πιο πικρή αλήθεια είναι πιο γλυκειά και από το πιο γλυκό ψέμα», άλλο αν ο
χρόνος δεν ήταν κατάλληλος. Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, μόνο όταν λειτουργεί σωστά.
«Δημοκρατία με νόμο» όπως έλεγε ο Γέρος της Δημοκρατίας,
Γεώργιος Παπανδρέου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελεος πιά κ. Πατέρα.Ούτε ένα καλό δεν βρίσκετε.Μπορεί οι μικροιδιοκτήτες και οι μικροεπαεγγελματίες να χάνουν τα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους από τα κοράκια των funds,αλλά οι εκατομμυριούχοι καναλάρχες καί καζινάρχες κουρεύουν τα χρέη τους κατά 80% πού οφείλουν στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης