"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Πέθανε η θρυλική ηθοποιός και καλλονή Ανίτα Έκμπεργκ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία ογδόντα τριών ετών, η Σουηδέζα ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ, συμπρωταγωνίστρια, μαζί με τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, στην ταινία La Dolce Vita (η Γλυκιά ζωή) του Φεντερίκο Φελλίνι.

Eίχε ξεκινήσει την καριέρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μοντέλο και ηθοποιός. Η Έκμπεργκ γεννήθηκε στη Σουηδία, το 1931. Εργάστηκε ως μοντέλο και το 1950 κατέκτησε τον τίτλο «Μις Σουηδία». Το 1951 ταξίδεψε στις ΗΠΑ για τον διαγωνισμό «Μις Κόσμος» και παρόλο που δεν κατάφερε να διακριθεί εντούτοις κέρδισε ένα συμβόλαιο με την Universal Studios.
Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες του Χόλιγουντ, πλάι σε διάσημους πρωταγωνιστές όπως ο Τζον Γουέιν και η Λορίν Μπακόλ, ενώ το 1959 αποφάσισε να συνεχίσει τη σταδιοδρομία της στην Ιταλία.
O Φεντερίκο Φελλίνι την επιλέγει για τον ρόλο της Σίλβια, μιας εντυπωσιακής ξένης ηθοποιού, η οποία ξεναγείται στην Ρώμη από έναν δημοσιογράφο σκανδαλοθηρικών περιοδικών και εφημερίδων, τον οποίο υποδύεται ο Μαστρογιάννι. Η σκηνή στη Φοντάνα ντι Τρέβι ήταν αρκετή για να χαρακτηριστεί «σύμβολο του σεξ».

Μετά την τεράστια επιτυχία του έργου, η Έκμπεργκ συνεργάζεται με τον Φελλίνι σε άλλα τρία έργα: «Βοκκάκιος», «οι Κλόουν» και «η Συνέντευξη».

Στην Ιταλία, εκτός από την ταινία του Φεντερίκο Φελλίνι, η Σουηδέζα ηθοποιός έπαιξε και στο έργο «Επτά φορές γυναίκα», του Βιττόριο Ντε Σίκα, ενώ συμπρωταγωνίστησε σε αμερικανικές ταινίες, κατά την δεκαετία του εξήντα, με τους Ντιν Μάρτιν και Φρανκ Σινάτρα.

Διεθνές σύμβολο της χρυσής εποχής του ιταλικού κινηματογράφου, όταν «το Χόλυγουντ είχε μεταφερθεί στον Τίβερι» η Ανίτα Έκμπεργκ ζούσε εδώ και χρόνια λίγο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα, στο προάστιο Τζεντσάνο. Είχε επιλέξει να περιορίσει τις επαφές της με παλιές της συναδέλφους διότι «δεν άντεχε τον συχνά απεριόριστο εγωκεντρισμό τους».

https://www.youtube.com/watch?v=3o15UTomYsc#t=13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης