Πέθανε η Λαρισαία πεζογράφος Βασιλική Παπαγιάνη Reviewed by Momizat on . Σε ηλικία 87, ετών πέθανε η Βασιλική Παπαγιάννη, Λαρισαία πεζογράφος και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων συγγραφέων. Η Βασιλική Παπαγιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1 Σε ηλικία 87, ετών πέθανε η Βασιλική Παπαγιάννη, Λαρισαία πεζογράφος και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων συγγραφέων. Η Βασιλική Παπαγιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1 Rating: 0

Πέθανε η Λαρισαία πεζογράφος Βασιλική Παπαγιάνη

Πέθανε η Λαρισαία πεζογράφος Βασιλική Παπαγιάνη

Σε ηλικία 87, ετών πέθανε η Βασιλική Παπαγιάννη, Λαρισαία πεζογράφος και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων συγγραφέων.

Η Βασιλική Παπαγιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1927. Στα 25 της σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Ανέλαβε ενεργό αντιστασιακό ρόλο στη διάρκεια της Κατοχής ενταγμένη στην ΕΠΟΝ. Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1952. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Επιθεώρηση Τέχνης, Αντί, Νέα Εστία, Θέματα Λογοτεχνίας, Ελίτροχος, σε Ημερολόγια της Εταιρείας Συγγραφέων και στον περιοδικό Τύπο. Συνολικά έγραψε 11 βιβλία (νουβέλες, διηγήματα και μυθιστορήματα), ενώ συνέλεξε προφορικές αφηγήσεις και μαρτυρίες για την περίοδο 1940-1949, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Αντί μεταξύ 1977 και 1979, στην εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας της Λάρισας και στη συλλογική έκδοση Γυναίκες στην Αντίσταση. Μαρτυρίες (1982).

Έζησε στη Λάρισα και ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο και συγγραφέα Σταύρο Α. Παπαγιάννη.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας.
Η trikkipress.gr συλλυπείται τους οικείους της.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή