Πέθανε ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς από τη Λάρισα Reviewed by Momizat on . Πέθανε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, ο αγωνιστής της Αριστεράς Bαγγέλης Σακελλάρης. Γεννημένος στη Λάρισα το 1919, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σ Πέθανε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, ο αγωνιστής της Αριστεράς Bαγγέλης Σακελλάρης. Γεννημένος στη Λάρισα το 1919, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σ Rating: 0

Πέθανε ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς από τη Λάρισα

Πέθανε ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς από τη Λάρισα

Πέθανε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, ο αγωνιστής της Αριστεράς Bαγγέλης Σακελλάρης.

Γεννημένος στη Λάρισα το 1919, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ. Διώχθηκε τα επόμενα χρόνια και στα 1963 και 1964 εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας με την ΕΔΑ. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα αγροτικά ζητήματα και αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Ελληνική Αριστερά».

Εξορίστηκε από τη Χούντα και μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ, το 1968, εντάχθηκε  στο ΚΚΕ Εσωτερικού και υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της «Κομμουνιστικής Θεωρίας και Πολιτικής», θεωρητικού οργάνου του κόμματος. Παραμένοντας ανένταχτος αργότερα, στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή